'Ajax nadert akkoord met Kaplan als vervanging Schuurs'

door Bauke van Elk 886

Bron De Telegraaf

'Ajax nadert akkoord met Kaplan als vervanging Schuurs'

door Bauke van Elk 886

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax is dichtbij een akkoord voor de Turkse verdediger Ahmetcan Kaplan. De negentien-jarige verdediger zou op hoofdlijnen een akkoord hebben bereikt met Ajax voor een vijfjarig contract, aldus De Telegraaf . De centrale verdediger komt over van Trabzonspor en zou zo'n tien miljoen euro moeten kosten, inclusief bonussen.

De linkspoot moet de vervanger worden van Perr Schuurs, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Torino. De Limburger zou volgens de krant op het punt staan om te vertrekken richting de ploeg uit Turijn. Met de overstap zou Ajax zo'n twaalf miljoen ontvangen voor de 22-jarige centrale verdediger.

Volgens De Telegraaf staat Kaplan al sinds april op de radar bij de Amsterdammers. De Turk zou op meerdere internationale jeugdtoernooien een goede indruk hebben achtergelaten en dus ziet Ajax hem als directe vervanger wanneer Schuurs vertrekt richting Italië. De Turkse jeugdinternational is weliswaar linksbenig maar speelt bij zijn huidige club in Turkije als rechtercentrale verdediger naast Stefano Denswil.

Kaplan vierde versterking in defensie 

Na het vertrek van meerdere basisspelers in de defensie van Ajax lijkt de club nu ook afscheid te gaan nemen van Schuurs, die veelal in actie kwam als één van de vaste waardes niet in actie kon komen door blessures of schorsingen. Kaplan wordt na Calvin Bassey, Owen Wijndal en Jorge Sánchez de vierde versterking in de achterhoede.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.