Ünüvar zet zijn handtekening onder contract tot medio 2026 bij Ajax

door Jesse ter Haar 460

Bron Ajax.nl

Ünüvar zet zijn handtekening onder contract tot medio 2026 bij Ajax

door Jesse ter Haar 460

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Naci Ünüvar heeft zijn contract bij Ajax verlengd, zo brengt de club naar buiten via Ajax.nl. Het mondeling akkoord was er al eerder en is nu dus opgevolgd door het daadwerkelijk verlengen van zijn verbintenis. Het toptalent ligt nu tot de zomer van het jaar 2026 vast in Amsterdam.

Twee weken geleden verscheen het bericht over een mondeling akkoord tussen club en speler, maar de definitieve beklinking liet nog even op zich wachten. Het neemt niet weg dat Ajax graag wilde verlengen met Ünüvar. Enerzijds vanwege zijn onmiskenbare talent en anderzijds wegens het feit dat zijn contract in 2023 afliep. Desondanks werd het geduld van alle partijen op de proef gesteld en enkele dagen geleden gaf Ünüvar nog aan dat het 'wel de bedoeling' was om zijn contract te verlengen.

Op de clubwebsite geeft Ajax aan dat de technicus een serieuze kans krijgt om zich in Ajax 1 te spelen. De voorgaande seizoenen moest hij het doen met een plek in Jong Ajax, waarin hij hoge ogen gooide in de Keuken Kampioen Divisie. 'Ünüvar zit sinds de voorbereiding op het nieuwe seizoen in kleedkamer 1, hij krijgt de kans om zich te bewijzen bij het eerste elftal', valt nu te lezen.

Overigens maakte Ünüvar al wel zijn debuut in het eerste elftal van de club. Op 22 januari 2020 speelde Ajax in het kader van de TOTO KNVB Beker tegen Spakenburg, een duel dat met 7-0 werd gewonnen. De beweeglijke speler luisterde zijn debuut op met een doelpunt - zoals vele Ajacieden dat voor hem ook deden.

Minuten op het hoogste niveau

Afgelopen vrijdag liet hooftrainer Alfred Schreuder zich nog uit over de toekomst van Ünüvar. Hij is onder de indruk van de kwaliteiten van het talent, maar ziet tegelijkertijd dat hij op het hoogste niveau minuten moet gaan maken. 'Voor hem zou het beter zijn als hij op een hoger niveau gaat spelen, maar dat ligt ook aan hem', sprak de oefenmeester.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties