Borst lovend over Brobbey: 'Hij is de gedroomde spits, buitencategorie'

door NielsOpdam 39

Bron De Eretribune

Borst lovend over Brobbey: 'Hij is de gedroomde spits, buitencategorie'

door NielsOpdam 39

Bron De Eretribune

Laatst geüpdatet

Hugo Borst vindt Brian Brobbey de gedroomde spits en kijkt graag naar het spel van de Ajax-spits. Dat vertelt de analist zaterdagavond in De Eretribune op ESPN. Zaterdagavond won Ajax met 1-4 op bezoek bij RKC Waalwijk. Brobbey scoorde twee doelpunten, terwijl Steven Berghuis de andere goals voor zijn rekening nam.

'Hij is de gedroomde spits, omdat hij sterk is, maar hij is ook een beetje grappig, karikaturaal. Hij is ook buitencategorie', begint Borst zijn verhaal over Brobbey. De columnist noemt de Ajacied sterk en vindt hem goed in het afronden binnen het zestienmetergebied. 'Ik kijk er gewoon naar, ik vind het mooi om te zien. Dit is de klassieke spits, zoals we hem al decennia kennen. Natuurlijk hebben we allemaal moderne varianten gehad, maar dit is de ouderwetse stormram, maar toch verfijnd. En hij knapt ontzettend veel vuil werk op.'

Hedwiges Maduro is na het uitduel met RKC Waalwijk lovend over Steven Berghuis, die werd uitgeroepen tot Man of the Match. Volgens Maduro is die uitverkiezing terecht. 'Hij was goed. Hij scoorde een wereldgoal, maar heeft ook een assist gegeven. Hij was dwingend op het middenveld. Brobbey was ook weer goed, maar moet je deze goal even kijken...', spreekt Maduro als de schitterende 1-2 van Berghuis te zien is.

'Tegen tegenstanders die 5-3-2 spelen kan het dat je wat makkelijker naar voren gaat'

Volgens de oud-Ajacied zit Berghuis er momenteel lekker in. Maduro vergelijkt de ervaren middenvelder daarna met Kenneth Taylor. Volgens Maduro is Berghuis dynamischer en aanvallender dan Taylor. 'Dat is logisch, want het is ook echt een aanvaller. Tegen zulke tegenstanders, die 5-3-2 spelen, kan het ook dat je wat makkelijker naar voren gaat. Dat past goed bij hem. Hij heeft ook in het Nederlands elftal bewezen dat hij die positie goed kan bekleden, bijvoorbeeld tegen België-uit.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.