'Ajax vaart op hoop en dat is doorgaans een slechte voedingsbodem voor succesvol beleid'

door Bart Veenstra 35

Bron Voetbal International

'Ajax vaart op hoop en dat is doorgaans een slechte voedingsbodem voor succesvol beleid'

door Bart Veenstra 35

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Freek Jansen stelt in een analyse zijn vraagtekens bij het huidige beleid van Ajax. Het ontbreekt de Amsterdamse club op dit moment nog altijd aan duidelijkheid omtrent de technisch directeur, een technisch commissaris en de hoofdtrainer voor volgend seizoen. 'Ajax vaart op hoop en dat is doorgaans een slechte voedingsbodem voor succesvol beleid', schrijft de Ajax-watcher in zijn analyse op de website van Voetbal International.

'De zoektocht naar een nieuwe technisch directeur is zo complex gemaakt, dat het vizier op het buitenland is gericht', vervolgt Jansen. 'Van een mislukte Engelse target (Julian Ward) werd de aandacht verlegd naar een Duitser die vooral naam maakte als scout (Sven Mislintat)', aldus de verslaggever, die ziet dat Ajax internationaal wil denken. 'Maar Ajax ziet tegelijkertijd in Klaas-Jan Huntelaar de technisch directeur van de toekomst. De voormalige topspits moet vlieguren maken en zou dat perfect kunnen doen aan de hand van een ervaren leermeester. Iemand als Ted van Leeuwen, Jan Streuer of Frank Arnesen. En in alle drie gevallen zou Peter Bosz als hoofdtrainer voor een ideale nieuwe technische driehoek kunnen zorgen', schetst Jansen een voor hem ideaal beeld.

'Voetbalkennis, ervaring en nieuw elan, samengebracht in het technisch hart van de club. Het klinkt allemaal even logisch als prikkelend, maar de club kiest liever voor een buitenlander die de club niet kent, geen weet heeft van de Ajax-cultuur en voor wie de Eredivisie nog vol verrassingen zit. Als die keuze tenminste een keertje een succesvol vervolg met een aanstelling heeft', is Jansen kritisch op de keuzes van Ajax op dit moment.

'Ajax is op technisch vlak als een kaartenhuis in elkaar gedonderd'

In iets meer dan een jaar tijd is er veel veranderd bij Ajax, zo weet ook Jansen. 'Sinds het vertrek van Overmars, gevolgd door het afscheid van Ten Hag, is Ajax op technisch vlak als een kaartenhuis in elkaar gedonderd. De fase van wederopbouw krijgt daarbij nog altijd maar moeizaam gestalte. Pleisters plakken en hopen op de ommekeer. Een twijfelachtige aanpak voor de club die tot voor kort heerste in Nederland en verraste in Europa.'

Denk jij dat Ajax woensdag binnen 90 minuten weet te winnen van Feyenoord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.