Ajacieden maken geen indruk in aanloop naar voorselectie Oranje: 'Rensch had met alles moeite'

door Cristian de Jong 88

Bron Trouw

Ajacieden maken geen indruk in aanloop naar voorselectie Oranje: 'Rensch had met alles moeite'

door Cristian de Jong 88

Bron Trouw

Laatst geüpdatet

John Graat, journalist van Trouw, zag dat de internationals van Ajax het ontzettend moeilijk hadden tegen Liverpool. Louis van Gaal maakt vrijdag zijn officiële selectie bekend richting de duels tegen Polen en België voor de Nations League. In de voorselectie zitten maar liefst zeven Ajacieden. Van Gaal moet dus een keuze gaan maken.

Graat vertelt in zijn verhaal in de krant dat hij denkt dat Van Gaal niet met alle rust naar Liverpool - Ajax heeft zitten kijken. Zeven van zijn potentiële internationals kwamen voor Ajax in actie en werden eigenlijk de gehele wedstrijd met de rug tegen de muur gezet. Het verschil tussen de Nederlandse top en Europese top was groot.

Zo maakte Daley Blind, vooral verdedigend, geen goede indruk. 'Hij toonde zich verdedigend weer zwak tegen Liverpool. Van Gaal zal daarom nog aandachtiger zijn vizier richten op Tyrell Malacia, goed begonnen bij Manchester United', vertelt Graat. Ook Jurriën Timber leek het moeilijk te hebben op Anfield. 'Timber werd dinsdag in duels met fysieke én tactische weerstand geconfronteerd die hij in de Eredivisie amper ondervindt.'

Maar niet alleen Blind en Timber kenden een lastige avond in Engeland. Zo was Graat ook niet onder de indruk van Devyne Rensch en Kenneth Taylor. 'Rensch had met alles moeite, vooral met Luis Diaz. Taylor verzoop op het middenveld en concludeerde in Liverpool dat hij nog nooit tegen een ploeg van dit niveau had gespeeld.' Ook Steven Bergwijn was geen schim van zichzelf. 'Bergwijn kon bepaald niet meer excelleren zoals hij dat in de nationale competitie doet.'

Lichtpuntjes voor Van Gaal

'Pasveer en Steven Berghuis waren positieve uitzonderingen en ook zij staan op het voorlopige lijstje van Oranje. Op zijn beurt weet Van Gaal dat je niet de allerbeste spelers nodig hebt om een eind te komen, als je maar een hechte ploeg smeed. Met voetballers die op hun beperkingen zijn gewezen of juist gretig zijn om het ongelijk van hun clubtrainer te bewijzen, weet Van Gaal wel raad', aldus Graat.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.