'Navraag binnen Ajax leerde dat Blind uitvoerde wat in het tactisch plan was afgesproken'

door Jesse ter Haar 339

Bron Algemeen Dagblad

'Navraag binnen Ajax leerde dat Blind uitvoerde wat in het tactisch plan was afgesproken'

door Jesse ter Haar 339

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Daley Blind ging niet in de fout bij de openingsgoal tijdens Liverpool - Ajax, zo leerde Algemeen Dagblad na 'navraag binnen Ajax'. De routinier kreeg al snel veel kritiek, maar dat blijkt dus ten onrechte. Het waren de andere verdedigers die niet adequaat handelden.

Maarten Wijffels, journalist bij de krant, stelt vast dat het Nederlands elftal er op het gebied van wingbacks goed voorstaat. Op andere posities maken belangrijke en potentiële internationals van Oranje maar weinig speelminuten, zoals Davy Klaassen en Brian Brobbey bij Ajax. Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch lopen ook niet over van de speelminuten bij hun club.

De wingbacks komen wél volop aan spelen toe en dat is goed nieuws voor bondscoach Louis van Gaal. Op rechts worden Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong genoemd als de mannen in vorm, terwijl op links Daley Blind als eerste optie wordt genoemd. Wel zal hij te maken krijgen met concurrentie van Tyrell Malacia, die zich in de basis van Manchester United heeft geknokt.

Blind treft geen blaam

Ajax verloor dinsdag van Liverpool met Blind als linksback, maar de ervaren voetballer maakte niet eens een slechte indruk. Wijffels stelt vast dat hij een serieus aandeel had in de gelijkmaker van Mohammed Kudus, terwijl Blind in de loop van de tweede helft ook de 1-2 nog op zijn hoofd had. Zijn kopbal verdween die avond echter rakelings naast, maar het ging na afloop vooral over een ander moment.

Rond de naam van Blind verscheen vooral kritiek. Hij zou er niet snel genoeg bij geweest zijn bij de openingsgoal van Liverpool, maar daar denkt men bij Ajax anders over. 'Navraag binnen Ajax leerde dat Blind juist uitvoerde wat in het tactisch plan was afgesproken. Niet hij maar de overige drie verdedigers hadden samen beter moeten anticiperen op de lange bal van achteruit, resulterend in het doelpunt van Mo Salah', zo schrijft de journalist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.