Branie: ‘Het is cruciaal dat Ajax zich tegen AZ herpakt'

door Thijs Zwagerman 246

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Het is cruciaal dat Ajax zich tegen AZ herpakt'

door Thijs Zwagerman 246

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Liverpool begon slecht aan het seizoen en dus achtte Ajax zich op voorhand kansrijk op Anfield, maar helaas: Liverpool stond op, was weer de pressingmachine van wereldniveau. Ajax moest buigen, al deed het dat pas in de 89e minuut: 2-1. In een extra Champions League-editie duiden de mannen van Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, het duel in Engeland: gastheer Menno Pot, Paroolverslaggever Dick Sintenie en Ajax Showtime-redacteur Thijs Zwagerman op zoek naar zingeving.

Hoe goed was Liverpool? En hoe slecht was Ajax? Klopte de opstelling wel? En de wissels? Waar was Steven Bergwijn? Welke Ajacieden voldeden wél? Wat betekent deze teleurstelling over Ajax' kansen in groep A? Wat zegt het over waar Ajax nu staat? Dat en meer, want er is weer meer dan genoeg te bespreken in een nieuwe editie van de podcast Branie.

‘Schreuder wilde dat Ajax met lef en moed zou spelen, maar dit is over de hele wedstrijd gezien te weinig gebeurt’, zegt Thijs Zwagerman, die zijn licht ook nog even laat schijnen op de 4-0 nederlaag die Ajax O18 in de UEFA Youth League leed tegen Liverpool.

‘Het was wel een belangrijk puntje dat Ajax in de voorlaatste minuut uit de vingers is geglipt’, zegt Dick Sintenie. ‘Maar het kan natuurlijk nog alle kanten op in de groep. Voor nu is het vooral cruciaal dat Ajax zich herpakt en zondag goed speelt tegen AZ. Dat jongens als Taylor en Bassey het tegen dit Liverpool zwaar hadden, is geen schande. Maar ze moeten zondag een goede partij spelen. Zo maak je stappen.’

Ajax gaat door. Maandag is Branie er weer.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur én op de ochtend na Champions League-duels te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.