Aankopen van Ajax gekraakt: 'Ik vraag me bij een aantal spelers af of het goed komt'

door Roemer Smid 156

Bron ESPN

Aankopen van Ajax gekraakt: 'Ik vraag me bij een aantal spelers af of het goed komt'

door Roemer Smid 156

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marciano Vink en Karim El Ahmadi betwijfelen of de nieuwe aankopen van Ajax goed genoeg zijn. Na de verloren wedstrijd tegen FC Twente neemt het tweetal bij ESPN een aantal transfers van technisch directeur Sven Mislintat onder de loep.

Het verdict is unaniem: 'Het is nog te vroeg om ze alle twaalf af te serveren, maar ik vraag me bij een aantal spelers wel af of het nog goedkomt.' Chuba Akpom en Sivert Mannsverk startten tegen FC Twente in de basis. Akpom speelde hangend op rechts. Een positie die hij volgens El Ahmadi nog niet helemaal onder de knie heeft. 'Akpom, ik weet niet wat de bedoeling was van rechts naar binnen... Ik heb het gevoel dat hij het Ajax-spelletje totaal niet kent of weet hoe je tussen de linies moet spelen. Ik zag hem zoeken op de nummer 10-positie, volgens mij wist hij niet eens wat hij moest doen.'

Vink is nog minder te spreken over het optreden van Mannsverk. 'Ik ben in de eerste helft geschrokken van Mannsverk.' Het middenveld van Ajax liep niet, en dat is, volgens het duo, niet per se een kwestie van gewenning maar eerder van kwaliteit. 'Je hebt nu twee middenvelders voor de verdediging die in mijn ogen nog niet goed genoeg zijn of in ieder geval niets extra's brengen', doelt Vink op Benjamin Tahirović en Mannsverk.

Eventuele systeemwissel

De analisten denken dat een systeemwissel niet de oplossing is en het vooral achterin beter moet. 'Zorg dat je het achterin compact maakt, dan hoef je niet een heel ander systeem te gaan spelen. Dit was gewoon te open, te naïef. Als je zo begint en je komt binnen no time 2-0 achter, wat kom je hier dan doen?'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.