De Boer: 'Als Ajax-fan ben je je rot geschrokken'

door Roemer Smid 104

Bron Ziggo Sport

De Boer: 'Als Ajax-fan ben je je rot geschrokken'

door Roemer Smid 104

Bron Ziggo Sport

Ronald de Boer is geschrokken van de wedstrijd van Ajax tegen FC Twente. De oud-Ajacied was te gast bij Ziggo Sport en vraagt zich af waar het schip strandt. Tijdens de nabeschouwing van de wedstrijd van Olympique Marseille analyseert De Boer de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente. Daarnaast werpt hij zijn blik op de Europa League wedstrijd tegen Marseille van aankomende donderdag.

De Boer maakt zich ernstig zorgen en spreekt van een 'schandalig slechte eerste helft'. Volgens de analist is het nu al crisis bij Ajax en hij vraagt zich af of, gezien het zware programma, het ergste achter de rug is. 'Olympique Marseille komt eraan, Feyenoord komt eraan. Als je daar slecht uitkomt... Het is nu al crisis, maar dan denk je: waar gaat dit heen? Als Ajax-fan ben je je rot geschrokken.'

'Veel nieuwelingen hebben geen idee hoe het is om voor Ajax te spelen'

Volgens de oud-speler loopt Ajax achter de feiten aan. 'De communicatie, en ook de manier van spelen is voor heel veel jongens niet bekend. Dat heeft tijd nodig, maar bij Ajax heb je geen tijd.' De aankopen hebben weinig indruk gemaakt op De Boer, die zich afvraagt of de 'aanwinsten' weten wat er van je wordt gevraagd als speler van Ajax. 'Heel veel nieuwelingen hebben geen idee hoe het is om bij Ajax te spelen. Je moet elke wedstrijd winnen. Speel je gelijk, is het al tot de volgende wedstrijd crisis. Beseffen ze dat? Ik denk het niet.'

De Boer was afgelopen week te gast op de training van Ajax en vond het niveau toen niet tegenvallen. 'Alleen, wat is het niveau? Is het goed omdat het tegen elkaar leuk is? Maar als je wordt getest, zie je dat het niveau zeker nu nog niet goed genoeg is. Blijft het dit niveau of is het een kwestie van elkaar goed leren kennen en dan gaat het omhoog?"

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.