Waarom Ajax en Jong Ajax op zondag 23 januari tegelijkertijd spelen

door Bart Veenstra 3

Bron Ajax Showtime

Waarom Ajax en Jong Ajax op zondag 23 januari tegelijkertijd spelen

door Bart Veenstra 3

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax en Jong Ajax zullen op zondag 23 januari tegelijkertijd een wedstrijd spelen. Waar het eerste elftal van de Amsterdamse club op bezoek gaat bij PSV, treedt Jong Ajax die dag aan tegen Telstar. Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur.

In eerste instantie zou het competitieduel tussen Telstar en Jong Ajax gespeeld worden op vrijdag 21 januari. De club uit IJmuiden wist zich echter te plaatsen voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker en in die ronde treft het PSV. De KNVB heeft deze wedstrijd op donderdag 20 januari ingepland.

In een reactie laat de KNVB weten dat het competitieduel met Jong Ajax om die reden verzet is naar zondag 23 januari. Dit omdat er minstens twee etmalen tussen de wedstrijden moeten zitten. Zodoende kan de wedstrijd ook niet worden teruggezet. Bovendien is het ook niet mogelijk om het duel te verplaatsen naar maandag 24 januari, want die dag breekt een interlandperiode aan.

Heitinga nog meer afhankelijk van Ajax 1

Ajax en Jong Ajax spelen vanwege bovengenoemde redenen op zondag 23 januari dus tegelijkertijd. De duels met respectievelijk PSV en Telstar beginnen beide om 14.30 uur. Voor Jong Ajax-trainer John Heitinga is het afwachten van welke spelers hij gebruik kan maken. Zo zijn Jay Gorter, Kenneth Taylor, Victor Jensen en Youri Regeer - spelers die Heitinga vaak gebruikt - geregeld bankzitters bij het eerste elftal.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Ajax bij bookmakers nog steeds favoriet voor landstitel ondanks koppositie PSV!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.