Vos ziet leergierige Mannsverk: 'Dat is gewoon mooi om te zien'

door Jari Perridon 79

Vos ziet leergierige Mannsverk: 'Dat is gewoon mooi om te zien'

door Jari Perridon 79

Laatst geüpdatet

Jong Ajax-trainer Dave Vos ziet een zeer leergierige Sivert Mannsverk. De trainer heeft de afgelopen maanden veel contact gehad met de geblesseerde middenvelder. De Noor mocht afgelopen maandag na 141 dagen blessureleed een half uur meedoen met Jong Ajax. De trainer van de beloftenploeg was daar zeer over te spreken.

In gesprek met Voetbal International zegt Vos het volgende over de invalbeurt van de pas 21-jarige middenvelder: 'Kijk, invallen is natuurlijk altijd wat lastiger dan in de basis beginnen. Dan staat de organisatie nog wat beter, en kun je nog meer vanuit je positie spelen. Nu was het ook nog best wel schakelen, je komt in een ander ritme van het spel. De allereerste bal die hij kreeg, waar hij maanden naar uit had gekeken, die verloor hij. Dat is natuurlijk niet lekker, maar hij werd ook vol in zijn rug gelopen, in mijn ogen gewoon een overtreding. Daarna heeft hij het goed opgepakt en gewoon een prima wedstrijd gespeeld.'

Vos ziet aan Mannsverk dat hij echt bezig is en dat hij met een doel naar Amsterdam is gekomen. 'Dat is gewoon mooi om te zien', geeft de trainer aan. Volgens Vos is Mannsverk ook enorm leergierig. 'Het is gewoon een jongen die super graag wil leren, die meteen vraagt om beelden, en wat wij verwachten van zijn positie. Dat is in ieder geval een heel fijne speler om in je groep te hebben. Voor ons bij Jong Ajax brengt hij natuurlijk ook een stukje ervaring mee, wat heel prettig is.'

Mannsverk had veel contact met Vos

De voorbije maanden schakelde Mannsverk regelmatig de hulp in van Vos, om samen naar beelden te kijken. De trainer legt uit waar ze samen aan gewerkt hebben. 'Ik denk dat de rol van de nummer 6 bij ons gewoon extreem belangrijk is. Dat is een positie waar in principe de aanval start. Dus: welke hoeken maak je met je lichaam om het spel te kunnen versnellen? Hoe creëer je overtallen? Hoe lok je een tegenstander? Maar ook in het verdedigen: hoe zorg je dat je compact blijft? Dat vertrekt allemaal vanuit die positie. Als nieuwe speler is dat heel prettig om op die manier onze speelwijze zo snel mogelijk onder de knie te krijgen.' Mannsverk hoopt de komende weken meer minuten te gaan maken bij Jong Ajax om zo stapje voor stapje dichter bij minuten in het eerste te komen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.