Van 't Schip wil 'als Ajax' voor de dag komen tegen Brighton

door Roemer Smid 79

Bron AS

Van 't Schip wil 'als Ajax' voor de dag komen tegen Brighton

door Roemer Smid 79

Bron AS

Laatst geüpdatet

John van 't Schip wil 'als Ajax' voor de dag komen in de Europa League-thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion, zo vertelt de trainer tijdens de persconferentie. Ajax speelt donderdag om 18.45 uur tegen de Engelse ploeg, en winst is hard nodig om nog kans te maken op Europese overwintering.

Ajax speelde verdedigend en creëerde weinig in de uitwedstrijd in Engeland. Op de vraag of Ajax dezelfde tactiek zal hanteren als in de heenwedstrijd reageert Van 't Schip als volgt: 'We gaan vooruit en daarin zal het morgen wel anders zijn dan Brighton-uit. Dat is in ieder geval de intentie. Hoe we dat precies gaan aanpakken, zien we morgen.'

Van 't Schip heeft echter wel begrip voor die speelwijze die werd gehanteerd door interim-coach Hedwiges Maduro. 'Het verdedigende van toen kan ik begrijpen. Je zoekt houvast. Organisatorisch zag het er goed uit, maar er kwam niet veel uit naar voren toe. Dat heb je wel nodig om een wedstrijd te winnen. Zeker als je thuis speelt, moet je vooruit voetballen. Wij gaan "als Ajax" spelen, die intentie moet je hebben.'

'Interessant om te zien hoe het met het vertrouwen van de groep staat'

Ajax won de laatste twee wedstrijden en het team lijkt op de goede weg. 'Voor de groep is het heel belangrijk om een ander gevoel te hebben. We hebben morgen een nieuwe wedstrijd, tegen een hele goede tegenstander. Het is interessant om te zien hoe we daarop reageren, wat de afgelopen wedstrijden met het vertrouwen heeft gedaan. We kunnen veel beter dan we hebben laten zien, daar werken we hard aan', aldus Van 't Schip.

'Wie favoriet is voor deze wedstrijd? Ja… dat zien we morgen wel. Op basis van de uitwedstrijd zijn zij dat. Hopelijk zijn wij na morgen favoriet', eindigt de ras-Ajacied.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.