Van Praag onderhandelde met AZ over Kroes: 'Aantal voorstellen van AZ schuurden met wetgeving'

door Bart Veenstra 87

Bron Ajax Showtime

Van Praag onderhandelde met AZ over Kroes: 'Aantal voorstellen van AZ schuurden met wetgeving'

door Bart Veenstra 87

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Michael van Praag heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering uitgelegd hoe de onderhandelingen tussen Ajax en AZ inzake Alex Kroes zijn verlopen. Volgens de vrijdag aangestelde voorzitter van de Raad van Commissarissen trok AZ plots de stekker uit de onderhandelingen en kwam de club uit Alkmaar met voorstellen die schuren met onder meer de wetgeving en het arbeidsrecht.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering is Kroes een van de meest besproken personen. De aanstaand directeur van Ajax gaat pas half maart aan de slag in Amsterdam, al had men dat in de hoofdstad liever anders gezien. Van Praag legt uit dat hij samen met Louis van Gaal, de adviseur van de RvC van Ajax, op bezoek is geweest bij AZ. 'Wij hebben toen kennis genomen van de voorstellen die zij op tafel hebben gelegd. Onze juristen hebben die voorstellen getoetst en een aantal van die voorstellen blijken te schuren met onder meer de wetgeving en het arbeidsrecht.'

De juristen van Ajax hebben vervolgens een rapport gemaakt en hun bevindingen naar AZ gestuurd. De insteek vanuit Ajax was dat de juristen met elkaar zouden zitten, waarna de directies en commissarissen van AZ en Ajax wederom met elkaar zouden gaan zitten om te bespreken wat wel en niet kan. 'Dat wilde AZ niet. Daar hebben wij onze verbazing en teleurstelling over uitgesproken. Wij hebben nogmaals aangegeven dat wij graag om de tafel willen en dat wij niet begrijpen waarom ze nu de stekker eruit trekken. Je kunt me vragen waarom ze dat hebben gedaan, maar ik weet het echt niet.'

Kroes niet aanwezig tijdens de AVA

Overigens was Kroes vrijdagmiddag niet aanwezig in de Johan Cruijff ArenA tijdens de aandeelhoudersvergadering. Eerder deze week kwam het boek Ajax in crisis naar buiten en in dat boek sprak Kroes zich onder meer kritisch uit over de vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Die uitspraken zorgden voor commotie en na een gesprek tussen Van Praag en Kroes besloot men dat het 'verstandiger' was als Kroes niet aanwezig zou zijn tijdens de aandeelhoudersvergadering. 'Dat zou tot nog meer vragen leiden en er is ook media aanwezig', zei Van Praag.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.