Van Halst blijft analist bij Ziggo Sport; nieuwe commissaris stopt wel met praatprogramma's

door Bart Veenstra 74

Bron Algemeen Dagblad

Van Halst blijft analist bij Ziggo Sport; nieuwe commissaris stopt wel met praatprogramma's

door Bart Veenstra 74

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Jan van Halst zal niet meer verschijnen in de praatprogramma's van Ziggo Sport. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Van Halst, die is voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van Ajax, blijft wel analist bij de tv-zender.

Van Halst is als analist op Ziggo Sport te zien in voetbalpraatprogramma's Rondo en Ziggo Sport Voetbal Café, maar daar stopt hij mee. Wel blijft hij als analist verbonden aan de tv-zender. 'Jan van Halst is al jarenlang een gerespecteerd voetbalanalist bij Ziggo Sport. We zijn overeengekomen dat hij die werkzaamheden zal blijven vervullen. Daar zijn we als belangrijke voetbalzender verheugd over', aldus een woordvoerder van Ziggo Sport.

Bij Ajax neemt Van Halst de rol van Danny Blind als technisch commissaris over. Blind gaf eind vorig jaar aan dat hij niet zou terugkeren als commissaris bij Ajax. Die functie legde hij overigens naast zich neer toen hij assistent-bondscoach werd van het Nederlands elftal. In eerste instantie leek Blind terug te keren bij Ajax, maar uiteindelijk gaf hij aan dat hij 'zijn handen vrij wil hebben'.

Voor Blind golden dezelfde afspraken bij Ziggo Sport

Overigens werkte Blind als commissaris van Ajax ook als analist voor Ziggo Sport. Met hem waren volgens de woordvoerder van de tv-zender dezelfde afspraken gemaakt die nu voor Van Halst gaan gelden. Van Halst kan op die manier wel als analist optreden bij wedstrijden in het buitenland. Ziggo Sport volgt onder meer de Spaanse, Italiaanse, Franse, Schotse, Turkse, Belgische en Portugese competitie.

Op vrijdag 26 mei wordt Van Halst officieel benoemd tot lid van de RvC van Ajax. Hiervoor heeft de Amsterdamse club een buitengewone aandeelhoudersvergadering georganiseerd. Met Van Halst is de RvC van Ajax weer compleet. Enkele weken geleden werd Pier Eringa benoemd als voorzitter van de RvC. De voormalig topman van ProRail is de opvolger van Leen Meijaard. In Sven Mislintat heeft Ajax zo goed als zeker een nieuwe technisch directeur gevonden.

Denk jij dat Steven Bergwijn het net gaat vinden tegen Fortuna Sittard?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.