Van Gaal neemt zes Ajacieden waaronder Rensch op in voorselectie Oranje

door Bart Veenstra 55

Bron AS

Van Gaal neemt zes Ajacieden waaronder Rensch op in voorselectie Oranje

door Bart Veenstra 55

Bron AS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal heeft zes spelers van Ajax opgenomen in zijn voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen. Namens Ajax behoren Steven Berghuis, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Davy Klaasen, Devyne Rensch en Jurriën Timber tot de voorselectie.

Vijf van de zes bovengenoemde spelers behoorden in de vorige interlandperiode ook al tot de definitieve selectie van Oranje. Rensch, die toen wel in de voorselectie zat, ontbrak uiteindelijk in de definitieve selectie. Wel was Rensch van de partij tijdens de interlandperiode in september. De definitieve selectie wordt vrijdag 5 november bekendgemaakt.

Van Gaal kiest bewust voor grote groep

In de voorselectie van Oranje is er ook plaats voor meerdere oud-spelers van Ajax. Zo behoren Tim Krul, Frenkie de Jong, Noa Lang en Matthijs de Ligt ook tot de voorlopige selectie van Oranje.

Van Gaal heeft in totaal dertig spelers opgenomen in zijn voorselectie. 'Dat is bewust wat meer dan normaal', aldus de bondscoach tegenover OnsOranje. 'We hebben op dit moment echter te maken met jongens die kampen met blessures. En verder heeft een aantal internationals weinig speelminuten in de benen. Vandaar de keuze voor een wat grotere groep.'

Oranje staat er goed voor richting plaatsing voor WK in Qatar

Oranje is op dit moment koploper in de WK-kwalificatiegroep. De voorsprong op nummer twee Noorwegen bedraagt - met nog twee duels te spelen - op dit moment twee punten. Oranje heeft plaatsing voor het WK in Qatar dus nog altijd in eigen hand.

Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 13 november op bezoek bij Montenegro. Enkele dagen later, op dinsdag 16 november, volgt in de Rotterdamse Kuip de beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Beide duels beginnen om 20.45 uur.

Ajax bij meerdere wedkantoren de favoriet voor Ajax - PSV!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties