Van der Sar kreeg beëindigingsvergoeding van drie ton mee na vertrek bij Ajax

door Bart Veenstra 334

Bron Ajax.nl

Van der Sar kreeg beëindigingsvergoeding van drie ton mee na vertrek bij Ajax

door Bart Veenstra 334

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar heeft na zijn vertrek bij Ajax een beëindigingsvergoeding van 300.000 euro meegekregen. Dat laat Ajax weten in het jaarverslag (zie Ajax.nl) over het afgelopen boekjaar (2022/23). De voormalig algemeen directeur kreeg ook een bonus van 200.000 euro mee.

Ajax laat weten dat voor Van der Sar een variabele beloning gold die deels verband houdt met vooraf vastgestelde doelen op het gebied van management en organisatie, budgetresultaat, algehele coördinatie en communicatie en die deels verband houdt met de sportieve prestaties van het eerst elftal.

'In verband met de beëindiging van het dienstverband van Van der Sar werd een vaststellingsovereenkomst overeengekomen, met een beëindigingsvergoeding van 300.000 euro', schrijft Ajax in zijn jaarverslag. 'Partijen kwamen daarnaast een uitbetaling van 200.000 euro overeen voor de bonus gekoppeld aan doelstellingen, rekening houdend met de beëindiging van het dienstverband op eigen verzoek van Van der Sar. Eerder in het seizoen werd voor de sportieve prestaties reeds een bonus van 50.000 euro uitbetaald.'

Van der Sar maakte op 30 mei bekend dat hij zou gaan stoppen als algemeen directeur van Ajax. Dat deed hij een dag na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De directeur zou tot augustus beschikbaar blijven voor overdracht en advies, waarna hij in juli tijdens zijn vakantie in Kroatië een hersenbloeding opliep. Op dit moment geldt Jan van Halst als de algemeen directeur. Dit doet hij op interimbasis. Vanaf half maart - tenzij er nog verandering in komt - neemt Alex Kroes de functie van algemeen directeur over van Van Halst.

Andere directieleden Ajax kregen ook bonus

Ook de andere directielieden van Ajax kregen een bonus op basis van hun prestaties in het afgelopen boekjaar. Die bonus kregen zij bovenop hun jaarsalaris van 400.000 euro. Zo kreeg commercieel directeur Menno Geelen een bonus van 142.500 euro op basis van behaalde doelstellingen en een bonus van 25.000 euro op basis van sportieve prestaties. Financieel directeur Susan Lenderink kreeg een bonus van 142.500 euro, terwijl Maurits Hendriks - de directeur sport - een bonus van 112.813 euro kreeg.

Wat betreft Hendriks wordt geschreven dat hij een variabele beloning kreeg voor het realiseren van vooraf vast te stellen doelstellingen op het gebied van het verder ontwikkelen en behouden van een topsportorganisatie voor de jeugdopleiding en Ajax Vrouwen. Andere doelstellingen hebben onder meer betrekking op de realisatie van het project De Nieuwe Toekomst. 'De RvC stelde vast dat een deel van de doelstellingen op het eigen beleidsterrein zijn behaald. In verband daarmee werd de volgende bonus aan Hendriks toegekend: bonus op basis van doelstellingen € 112.813.'

Voor alle financiële cijfers over de beloningen voor de directieleden kun je terecht in het jaarverslag van Ajax. Bovenstaande informatie is afkomstig uit het remuneratieverslag van de Raad van Commissarissen, te vinden vanaf pagina 94 in het jaarverslag.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.