Van den Boomen ziet Kaplan debuteren: 'Hij viel fantastisch in, groot compliment'

door NielsOpdam 143

Bron ESPN

Van den Boomen ziet Kaplan debuteren: 'Hij viel fantastisch in, groot compliment'

door NielsOpdam 143

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Branco van den Boomen maakt debutant Ahmetcan Kaplan een groot compliment na de uitwedstrijd tegen AZ. De Ajax-middenvelder vond de Turkse verdediger goed invallen. Verder spreekt Van den Boomen over de teleurstellende 2-0 nederlaag in Alkmaar. Door de verliespartij staat Ajax nu zes punten achter nummer vier AZ.

'Ik denk dat we in de beginfase matig voor de dag kwamen, waardoor we gelijk achter kwamen. Daarna hadden we wat meer grip en bereikten we wat meer mensen tussen de linies. Uiteindelijk hebben we te weinig gecreëerd en stond AZ goed compact. Het is een verdiende overwinning', concludeert Van den Boomen na een korte analyse.

De Amsterdammers speelden zondag in een ander systeem en dat vond Van den Boomen niet zo gek. 'Gezien de selectie die we vandaag hadden, dacht ik dat het wel goed bij de spelers paste. Ik denk dat we twee type backs hadden die in principe ideaal zijn voor deze positie. Ik was wel verrast, maar ik dacht dat het wel een goed plan was.'

'Kaplan viel fantastisch in, een groot compliment naar hem'

Na afloop krijgt Van den Boomen de vraag of er nog aanknopingspunten zijn voor de Amsterdamse club. 'Kaplan viel fantastisch in, een groot compliment naar hem. Voor de rest moeten we kijken hoe we verder gaan. We moeten volgende week trainen op dit systeem, of op een ander systeem. Dat gaan we zien', reageert de ervaren middenvelder op die vraag.

Van den Boomen speelde afgelopen donderdag 120 minuten op bezoek bij FK Bodø/Glimt. De Ajacied noemt dat 'wel zwaar', omdat het zijn eerste wedstrijd was na zijn lange blessure. 'Maar ik was vandaag fit genoeg om te starten. Ik heb een matige pot gespeeld, maar dat lag niet alleen aan het fysieke... Als we een hele fitte selectie hadden, had ik misschien zestig minuten gespeeld, maar dat was nou eenmaal niet zo. Ik ben blij dat ik weer kan spelen en Ajax kan presenteren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.