Van Axel Dongen nog weken aan de kant door gescheurde enkelband

door Thijs Zwagerman 62

Bron Ajax Showtime

Van Axel Dongen nog weken aan de kant door gescheurde enkelband

door Thijs Zwagerman 62

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Amourricho van Axel Dongen zal voorlopig nog niet op het veld te bewonderen zijn. De talentvolle aanvaller van Jong Ajax kampt met een gescheurde enkelband en zal nog zeker enkele weken uit de roulatie liggen. Van Axel Dongen wordt pas op zijn vroegst medio december terugverwacht.

Ruim een maand geleden viel Van Axel Dongen in het thuisduel met NAC Breda geblesseerd uit. De linksbuiten hield een gescheurde enkelband over aan deze wedstrijd en zit sindsdien in de lappenmand. Het is een volgende teleurstelling voor Van Axel Dongen, die in de laatste maanden van vorig seizoen en in de voorbereiding op het huidige seizoen ook al kwakkelde met blessureleed.

Ook voor Jong Ajax-trainer John Heitinga is de absentie van Van Axel Dongen een flinke streep door de rekening. De achttienjarige Van Axel Dongen was dit seizoen al meermaals de aanvoerder van Jong Ajax en geldt normaliter als een belangrijke speler voor de beloftenploeg.

Mogelijke rentree in december

Als de revalidatie van Van Axel Dongen volgens plan verloopt, zou hij in december eventueel nog minuten kunnen maken tegen Jong FC Utrecht en Jong PSV. Na de wedstrijd tegen de Eindhovenaren, op 15 december, heeft Jong Ajax een winterstop en wordt op 6 januari de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.