[Update] Jansen: 'Koopoptie Brobbey geen pure noodzaak vanuit Ajax'

door BadembaBarrie 246

Bron De Telegraaf, Pak Schaal Podcast

[Update] Jansen: 'Koopoptie Brobbey geen pure noodzaak vanuit Ajax'

door BadembaBarrie 246

Bron De Telegraaf, Pak Schaal Podcast

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey heeft zijn medische keuring voorafgaand aan een terugkeer bij Ajax doorstaan, zo schrijft De Telegraaf donderdagochtend. De huurtransfer van de spits zit daarmee in de afrondende fase.

De Telegraaf schrijft dat de onderhandelingen tussen Ajax en RB Leipzig, de club waar Brobbey nu nog onder contract staat, richting het einde gaan en zodoende zal de jonge aanvaller binnenkort weer te zien zijn in het Ajax-shirt, dat hij een halfjaar geleden nog inwisselde voor het shirt van RB Leipzig.

Brobbey mocht, hoewel hij nog steeds speler is van de Bundesliga-club, alvast zijn medische keuring in Amsterdam doorstaan. Volgens de krant komt dit doordat het gevoel bij beide clubs optimistisch is over een positieve afloop. Hierdoor kon de keuring al worden gedaan voordat Brobbey met vakantie zou gaan.

Brobbey al na halfjaar terug bij Ajax

De terugkeer van de 19-jarige gebeurt al nadat Brobbey een halfjaar geleden Ajax nog transfervrij verliet voor een avontuur in Duitsland. Daar hoeft de spits niet te rekenen op een basisplek en maakt hij slechts sporadisch speelminuten. Brobbey zou dan ook maar wat graag terug willen keren naar zijn oude club. Nu is een huurtransfer aanstaande, al is een optie tot koop nog onzeker.

Update - 19.05 uur (23 december) - Jansen: 'Koopoptie Brobbey geen pure noodzaak vanuit Ajax'

Ondanks de onderhandelingen over een optie tot koop voor Brobbey, lijkt Ajax er niet alles aan gelegen te zijn om deze in de deal met RB Leipzig op te laten nemen. Dat vertelt Freek Jansen in de Pak Schaal Podcast. 'Het is in ieder geval huren en er wordt nog wel gesproken over een optie tot koop, maar dat is geen pure noodzaak vanuit Ajax', aldus de journalist van Voetbal International. Wat in ieder geval zeker lijkt, is dat Brobbey al bij het trainingskamp van begin januari aansluit. 'Het is de verwachting dat hij op 3 januari gewoon in het vliegtuig stapt naar Portugal voor het trainingskamp met Ajax.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties