[Update IV] Steijn ziet af van kort geding tegen Van Hooijdonk

door Timo Suur 836

Bron De Telegraaf, NOS, Algemeen Dagblad

[Update IV] Steijn ziet af van kort geding tegen Van Hooijdonk

door Timo Suur 836

Bron De Telegraaf, NOS, Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn spant een kort geding aan tegen Pierre van Hooijdonk. Dat meldt De Telegraaf woensdagmiddag. De trainer van Ajax had de analist van NOS Studio Voetbal tot woensdagmiddag 12.00 uur de tijd gegeven om zijn uitspraken van zondagavond te rectificeren, maar de oud-voetballer liet die deadline verlopen.

Van Hooijdonk beschuldigde Steijn zondagavond in Studio Voetbal van 'duistere deals over spelers met bevriende zaakwaarnemers' in de tijd dat hij trainer was van NAC Breda. Steijn reageerde middels een brief van zijn advocaat Jan Kabalt, waarin hij eiste dat Van Hooijdonk die woorden op de nieuwssite van de NOS en in Studio Voetbal zou terugnemen.

Aangifte wegens smaad en laster niet uitgesloten door Kabalt en Steijn

'Van de zijde van Van Hooijdonk heeft om uitstel gevraagd, maar dat verlenen we niet. We gaan door op de ingeslagen weg, dus een kortgeding aanvragen', zegt Kabalt tegenover De Telegraaf. Ook een aangifte wegens smaad en laster wordt door Kabalt en Steijn niet uitgesloten.

Het is volgens De Telegraaf een publiek geheim dat het tweetal zeer ontstemd is over de passieve houding van de NOS. De Telegraaf heeft Van Hooijdonk eerder om een reactie gevraagd, maar laat verzoeken daartoe via WhatsApp en telefoontjes onbeantwoord.

Advocaat Peter Plasman, gespecialiseerd in smaad- en lasterzaken, liet tegenover het Algemeen Dagblad weten hoe hij tegen de zaak aankijkt. Hij zei onder meer: 'Het is een uitermate domme actie, zelfs als hij iets heeft. Dit kan zeer schadelijk zijn voor zijn imago. Wat er met hem kan gebeuren? De NOS kan gaan twijfelen of ze wel met hem doorgaan, zijn functie bij NAC kan op de tocht komen te staan. Het is niet niks om de trainer van Ajax zo in de kou te zetten. Als het uiteindelijk tot een strafzaak en veroordeling leidt, heeft Van Hooijdonk een strafblad. Dat lijkt me voor hem niet wenselijk.’

Update - 15.00 uur (16 augustus 2023) - Van Hooijdonk rectificeert uitspraken na dreiging kort geding door Steijn

Pierre van Hooijdonk heeft middels een mail aan advocaat Jan Kabalt van Ajax-trainer Maurice Steijn laten weten zijn uitspraken van afgelopen zondag in Studio Voetbal rectificeren. Dat meldt De Telegraaf woensdagmiddag. De voetbalanalist vroeg eerder nog om uitstel en toen hij dat niet kreeg en het kamp-Steijn het kort geding tot rectificatie aankondigde, kwam Van Hooijdonks advocaat Paul Tjiam van het kantoor Simmons en Simmons over de brug, zo valt te lezen.

Woensdag nog zou Van Hooijdonk de rectificatie publiekelijk maken. Het kort geding is daarmee vooralsnog van de baan en zodoende zal Steijn ook geen zaak aanspannen voor laster en smaad. 'Overigens behouden Steijn en zijn advocaat Kabalt zich het recht voor om alsnog een kort geding aan te spannen, mocht de rectificatie halfslachtig zijn', voegt De Telegraaf er nog wel aan toe.

Van Hooijdonk zal ook tijdens de eerstvolgende uitzending van Studio Voetbal waarin hij aanwezig zal zijn 'door het stof' moeten. 'Dat moet dan in de bewoordingen die Steijn en zijn advocaat eisen. In geval van halfslachtigheid zal de Ajax-trainer niet schromen om alsnog naar de rechter te stappen', zo wordt geschreven.

Update II - 17.15 uur (16 augustus 2023) - Van Hooijdonk voorlopig niet aan tafel bij Studio Voetbal na uitspraken over Steijn

Pierre van Hooijdonk neemt voorlopig geen plaats aan tafel bij Studio Voetbal, zo deelt de NOS. Dit wegens de stevige uitspraken over Ajax-coach Maurice Steijn. 'De uitspraken werden ondanks herhaaldelijk doorvragen door de presentator in de uitzending niet onderbouwd door Van Hooijdonk. De beschuldigingen hebben ook na de uitzending tot de nodige discussies geleid. Woensdagmiddag heeft Van Hooijdonk openlijk excuses aangekondigd. De inhoud daarvan is bij de NOS nog niet bekend', laat de omroep weten in een statement.

De NOS geeft aan dat er op een later moment anders besloten kan worden. 'Uitgangspunt van de NOS is dat uitlatingen langs de lat van zorgvuldigheid en betrouwbaarheid gelegd moeten kunnen worden. Daar ontbrak het aan. Na evaluatie van de uitzending is gezamenlijk de conclusie getrokken dat Van Hooijdonk voorlopig niet aanschuift als tafelgast bij het sportprogramma.'

Update III - 17.40 uur (16 augustus 2023) - Van Hooijdonk biedt Steijn excuses aan: 'Heb geen bewijs voor mijn opmerking'

Pierre van Hooijdonk heeft via de NOS zijn excuses aangeboden aan Maurice Steijn voor de uitspraken die hij zondagavond in Studio Voetbal heeft gedaan. Hij beweerde dat de huidige trainer van Ajax in zijn tijd bij NAC Breda, in het seizoen 2020/21, 'duistere dealtjes' heeft gemaakt. De oud-spits gaat nu door het stof, nadat Steijn via een advocaat rectificatie eiste.

'Deze opmerking heb ik in the heat of the moment gemaakt, in een discussie met tafelgasten', begint hij. 'Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken. Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan. Wanneer het stof is gedaald, neem ik contact op met Maurice om wat tussen ons speelt, uit te praten.'

Update IV - 10.50 uur (17 augustus 2023) - Steijn ziet af van kort geding tegen Van Hooijdonk

Maurice Steijn ziet af van een kort geding tegen Pierre van Hooijdonk, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De trainer van Ajax had een kort geding aangespannen tegen de oud-voetballer, omdat hij in eerste instantie niet aan de eisen wilde voldoen. Van Hooijdonk heeft dat inmiddels wel gedaan en zijn uitspraken gerectificeerd. 'Hij heeft aan onze eisen voldaan en daarmee is het kort geding van de baan', laat Jan Kabalt, advocaat van Steijn, weten aan het medium.

Pre-order de gloednieuwe Johan Cruijff-collectie via de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.