NOS noemt onderbouwing 'belangrijk', Ajax en toenmalig RvC-voorzitter NAC steunen Steijn

door Bart Veenstra 160

Bron Algemeen Dagblad

NOS noemt onderbouwing 'belangrijk', Ajax en toenmalig RvC-voorzitter NAC steunen Steijn

door Bart Veenstra 160

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De NOS betreurt dat de meningen aan tafel bij Studio Voetbal onvoldoende werden onderbouwd. Dat valt dinsdagochtend te lezen in het Algemeen Dagblad. Zondag noemde analist Pierre van Hooijdonk Ajax-trainer Maurice Steijn een 'luie trainer' en daarnaast gaf hij aan dat Steijn in zijn NAC-periode 'duistere dealtjes sloot met bevriende zaakwaarnemers'.

Jacqueline Smit, hoofd van NOS Sport, reageert nu op deze uitspraken. 'Van de gasten aan tafel wordt ook verwacht dat zij hun mening en analyses geven. Het is wel belangrijk dat de beweringen onderbouwd worden. Dat is in deze eerste uitzending van het seizoen onvoldoende of niet gebeurd. Dat is onderdeel van de evaluatie.'

De aantijgingen waren voor Steijn maandag reden om juridische hulp in te schakelen. Daarbij kreeg hij het advies om een rectificatie te eisen. Dat gebeurde dan ook in de vorm van een brief van zijn advocaat Jan Kabalt. Van Hooijdonk wordt gesommeerd om afstand te doen van zijn uitspraken die hij deed in Studio Voetbal. Wanneer Van Hooijdonk, die nu commissaris is bij NAC Breda, zijn woorden niet terug wil nemen, dan volgt een rechtszaak. De oud-spits heeft inmiddels kennisgenomen van de brief, maar besluit vooralsnog om te zwijgen en zich te beraden op een eventuele reactie of rectificatie.

Ajax en toenmalig RvC-voorzitter NAC steunen Steijn

Ajax laat via een woordvoerder weten op de hoogte te zijn van de juridische stappen van Steijn en steunt hem daarin. De club bevestigde ook een statement van Edwin van Baal te hebben ontvangen. In dat statement neemt de toenmalig voorzitter van de RvC van NAC afstand van de 'insinuaties en aantijgingen' van Van Hooijdonk aan het adres van Steijn. 'Deze zijn onterecht schadelijk', schrijft Van Baal. 'Ook in de periode dat Maurice er trainer was, was er sprake van het vierogenprincipe. Elke transactie passeerde het bureau van de directie, financieel manager, RvC en in veel gevallen ook aandeelhouders. Niet vier, maar zes tot acht ogen dus.'

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.