[Update] Donderdag dient de zaak Álvarez in Zeist

door BartVeenstra 144

[Update] Donderdag dient de zaak Álvarez in Zeist

door BartVeenstra 144

Laatst geüpdatet

De KNVB is voornemens om Edson Álvarez minimaal twee wedstrijden aan de kant te houden. De Mexicaan kreeg de rode kaart tijdens Ajax - Vitesse en krijgt daarvan een schorsing voor drie wedstrijden opgelegd van de voetbalbond, waarvan één voorwaardelijk.

De Amsterdamse club en Álvarez zelf leggen zich echter niet zomaar neer bij het schikkingsvoorstel van de KNVB. Zij gaan in beroep en laten het oordeel nu aan de tuchtcommissie, zo weet De Telegraaf te melden.

Er was sinds het geven van de rode kaart al veel te doen over de beslissing van Pol van Boekel. Meerdere analisten spraken zich uit tegen de keuze en dat gaat nu zelfs een stapje verder. 'De Amsterdamse club en de middenvelder voelen zich gesterkt door de mening van meerdere collega-arbiters van Van Boekel, die vinden dat de actie maximaal met geel had moeten worden bestraft, omdat de door de UEFA als voorwaarde gestelde brutality (wreedheid) ontbreekt', zo valt te lezen.

Update - 11.25 uur (29 september 2020) - Donderdag dient de zaak Álvarez in Zeist

In navolging van De Telegraaf meldt nu ook Voetbal International dat Ajax het schikkingsvoorstel voor Edson Álvarez niet accepteert. De bond wil Álvarez voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, schorsen, maar Ajax laat nu de tuchtcommissie zich over de zaak buigen. Aankomende donderdag dient de zaak in Zeist.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties