Trainingskamp Herzogenaurach: Steijn splitst selectie in 'A-ploeg' en 'B-ploeg'

door Wessel Kroon 301

Bron AS

Trainingskamp Herzogenaurach: Steijn splitst selectie in 'A-ploeg' en 'B-ploeg'

door Wessel Kroon 301

Bron AS

Laatst geüpdatet

In aanloop naar het komende seizoen is Ajax op trainingskamp op de Adidas World of Sports campus in Herzogenaurach. Ajax Showtime is erbij en schrijft iedere dag een verslag van de training!

De selectie van Ajax legde donderdagochtend de derde training van het trainingskamp in Herzogenaurach af. De Amsterdammers verblijven tot zaterdag op de Adidas World of Sports campus en zullen daarna een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg spelen. Wat gebeurde er tijdens de derde training in Duitsland?

Tijdens de derde training ontbrak sterspeler Mohammed Kudus opnieuw. Uit navraag bleek dat de Ghanees last heeft van een lichte enkelblessure. Met 27 spelers begon de selectie aan een stevige warming-up, waarbij er veel werd gelopen. Na de warming-up namen assistent-trainers Richard Witschge en Saïd Bakkati de leiding over een passoefening. Tijdens deze passoefening werd er veel gekaatst en lag de nadruk op snelheid. Steven Berghuis liet het dan ook weten als hij het te traag vond gaan: 'Come on boys, kwaliteit! Dit is helemaal niks, gewoon trainen!'

Na de passoefening splitste de selectie zich op in twee groepen. De 'A-ploeg' ging een partijvorm spelen, waarbij geoefend werd op het drukzetten. Benjamin Tahirović, Branco van den Boomen, Kenneth Taylor, Berghuis, Brian Brobbey en Steven Bergwijn moesten er met z'n zessen voor zorgen dat ze bal van de acht tegenstanders zouden afpakken. Tijdens deze oefening strooide Van den Boomen regelmatig met heerlijke passes. Op de andere helft van het veld trainde de 'B-ploeg' op voorzetten en slalommen. Anass Salah-Eddine liet zich tijdens deze oefening zien door een voorzet acrobatisch binnen te schieten.

A-ploeg: Rulli, Gorter, Rensch, Aertssen, Hato, Wijndal, Brobbey, Conceição, Berghuis, Bergwijn, Klaassen, Taylor, Vos (Later naar B-ploeg), Van den Boomen, Tahirović en Daramy.

B-ploeg: Setford, Kremers, Salah-Eddine, Gooijer, Jermoumi, Hlynsson, Rasmussen, Misehouy, Godts, Milovanovic en Fitz-Jim.

De twee groepen kwamen na deze oefeningen weer bij elkaar voor een groot positiespel. Hierbij werden drie teams gecreëerd, waarvan er één de bal moest veroveren. Als de bal was veroverd, moest het team dat de bal had verloren gaan verdedigen. De bal mocht tijdens het positiespel maar één keer geraakt worden en dus lag het tempo vaak hoog.

Het positiespel duurde echter niet lang en de selectie werd weer onderverdeeld in een 'A-groep' en een 'B-groep'. Het enige verschil ten opzichte van de eerdere verdeling was dat Silvano Vos naar de 'B-groep' was overgestapt. De 'A-groep' speelde een zeven tegen zeven met Gerónimo Rulli en Jay Gorter als keepers, terwijl de 'B-groep' een zes tegen zes speelde. Omdat de 'A-ploeg' uit vijftien spelers bestond, wisselden Berghuis en Bergwijn elkaar af.

Team 1: Rulli, Aertssen, Rensch, Klaassen, Tahirović, Taylor en Daramy.

Team 2: Gorter, Hato, Wijndal, Van den Boomen, Berghuis, Bergwijn, Conceição en Brobbey.

Discussie tussen Steijn en Gorter

Tijdens deze partijvorm was er een opvallend moment tussen trainer Maurice Steijn en Gorter. De doelman was het namelijk niet eens met een doelpunt wat aan zijn kant werd gemaakt en liet dat dan ook weten. Na een korte woordenwisseling was Steijn er klaar mee. 'Gewoon in die goal gaan staan en je waffel houden! Anders ga je lekker naar het andere veld!', riep de trainer. Uiteindelijk bezorgde Brobbey zijn ploeg, met twee doelpunten in de slotfase, de overwinning. Aan de andere kant werd ook volop gescoord. Ondertussen leek Tristan Gooijer de training met een blessure te moeten staken, maar na een korte behandeling stapte hij weer terug het veld in.

De training werd afgesloten met een loopsessie. Op de doelmannen na moest iedereen, met korte stukken rust ertussen, meerdere keren het veld oversteken. De enige veldspeler die hier niet aan meedeed, was Berghuis. Hij had een klein beetje last, maar het leek niets ernstigs. Bergwijn en Gooijer startten wel aan de loopsessie, maar haakten iets eerder af dan de rest. Na een uur en drie kwartier kwam er uiteindelijk een einde aan de derde trainingsdag.

Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.