Trainingskamp Herzogenaurach: Steijn probeert intensiteit op te krikken

door Wessel Kroon 207

Bron AS

Trainingskamp Herzogenaurach: Steijn probeert intensiteit op te krikken

door Wessel Kroon 207

Bron AS

Laatst geüpdatet

In aanloop naar het komende seizoen is Ajax op trainingskamp op de Adidas World of Sports campus in Herzogenaurach. Ajax Showtime is erbij en schrijft iedere dag een verslag van de training!

Woensdagochtend was het tijd voor de tweede training van Ajax op het trainingskamp in Herzogenaurach. Op dinsdag trainden de Ajacieden 'slechts' een uur, maar op woensdag werd er twee uur lang getraind door de ploeg van trainer Maurice Steijn. Welke dingen vielen op tijdens de tweede training op de Adidas World of Sports campus?

Al snel was te zien dat Ajax opnieuw met 27 spelers op het veld stond. Mohammed Kudus was namelijk nog niet fit genoeg om te trainen. Zonder Kudus begon Ajax met een uitgebreide warming-up. Eerst werden er koppels gevormd voor deze warming-up, maar later werd deze individueel vervolgd. Vervolgens splitste de groep zich in tweeën om hierna om de beurt te rennen.

Na de warming-up volgde een passoefening onder leiding van assistent-trainer Richard Witschge. Bij deze oefening moesten de spelers de bal kaatsen naar een medespeler en vervolgens doorlopen naar een andere teamgenoot. Witschge liet tijdens deze oefening duidelijk van zich horen. 'Stel zoutzakken, het is hier geen tuincentrum!' Ondertussen meldden Rob Witschge en Guido Albers zich bij Sven Mislintat op de tribune.

Na de eerste passoefening volgde er nog een. Deze stond in het teken van intensiteit en werd opgepakt door hoofdtrainer Steijn en assistent-trainer Saïd Bakkati. Steven Bergwijn trainde na de eerste passoefening individueel verder. Tijdens de tweede passoefening werd op meerdere combinaties getraind, waarbij Steijn de nadruk legde op het tempo. De trainer liet het dan ook horen als er een tandje bij moest. 'Mika, iets meer doen! Mika, come on!' Steijn was dan ook zichtbaar geïrriteerd toen diverse spelers een aantal verkeerde passes gaven. Daarom voerde de oefenmeester richting het einde van de oefening de regel in dat het hele team bij een verkeerde pass 25 push-ups moest doen.

Humor en fraaie doelpunten 

De training werd vervolgd met een partijvorm. Aan allebei de kanten van het veld werd zes tegen zes gespeeld. Tijdens deze partijvorm werd er regelmatig gelachen. Zo liet Witschge zien het voetballen nog steeds niet verleerd te zijn en pakte hij de bal af van Kian Fitz-Jim. Later werd Anass Salah-Eddine door diezelfde Witschge aan zijn shirt naar beneden getrokken op het moment dat hij wilde gaan scoren, waarop zijn ploeggenoten meteen reageerden: 'Rode kaart!' Verder liet Christian Rasmussen zich tijdens deze oefening zien met een fraaie goal van afstand.

Na de kleine partijvorm maakte de ploeg zich op voor een grote partijvorm, maar die werd even uitgesteld door wat onweer. Na een kleine onderbreking werd er een elf tegen elf gespeeld. Naast Bergwijn haakte ook Silvano Vos af bij deze partijvorm. Fitz-Jim stopte ook vlak voor het einde van de training. In de stromende regen werden nog wel twee fraaie doelpunten gescoord. Zo was het Francisco Conceição die in zijn eentje het hele veld overstak om de bal vervolgens keurig in de rechteronderhoek te schuiven. Ook Davy Klaassen maakte een fraaie goal op aangeven van Steven Berghuis.

Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.