'Timber stelt Ten Hag teleur en kiest voor extra jaar Ajax'

door Bas Velzel 655

Bron The Guardian

'Timber stelt Ten Hag teleur en kiest voor extra jaar Ajax'

door Bas Velzel 655

Bron The Guardian

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber lijkt ook komend seizoen Ajacied te zijn. The Guardian meldt dat nieuwbakken Manchester United-coach Erik ten Hag geïnformeerd is dat zijn voormalig pupil heeft besloten om in Amsterdam te blijven, met het oog op het aankomende WK.

Timber zou zeker willen blijven van speeltijd om zijn kansen op een plaats in het elftal van Louis van Gaal te vergroten. Timber wordt door de bondscoach als basisklant gezien en die positie wil de jonge verdediger niet weggeven voor het aankomende WK in Qatar.

Ten Hag had Timber maar al te graag de oversteek naar Engeland laten maken. Ajax zou een zo'n veertig miljoen euro verlangen voor zijn jonge verdediger, die nog medio 2024 in Amsterdam onder contract staat. Hoewel dat bedrag geen groot probleem voor Manchester United vormt, lijkt een gebrek aan zekerheid op speeltijd voor Timber een transfer deze zomer in de weg te zitten.

'Nog niet klaar bij Ajax'

Eind mei sprak Timber zich nog uit over de geruchten die ontstonden over een overstap naar Manchester United. Hij zei het gevoel te hebben nog altijd niet uitgeleerd te zijn bij Ajax, maar gooide de deur voor een transfer niet bepaald dicht. 'Natuurlijk kan ik me bij Ajax nog verder ontwikkelen. Dat weet ik honderd procent zeker. Ik heb niet het gevoel dat ik klaar ben bij de club. Maar bij andere clubs kan ik me ook ontwikkelen', aldus Timber.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties