Timber ondertekent verbeterd contract tot medio 2025

door Bart Veenstra 413

Bron Ajax Showtime

Timber ondertekent verbeterd contract tot medio 2025

door Bart Veenstra 413

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw en verbeterd contract bij Ajax. De verdediger heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2025. Eerder stond het talent onder contract tot en met 30 juni 2024.

FOTO: AFC AJAX

De contractverlenging van Timber hing al langer in de lucht en is nu dus officieel. Eerder deze zomer waren er nog meerdere buitenlandse topclubs serieus geïnteresseerd, maar inmiddels is het duidelijk dat Timber bij Ajax zal blijven. Dit werd min of meer 'definitief' toen Lisandro Martínez naar Manchester United vertrok. Ajax zou er naar verluidt voor hebben gekozen niet beide centrale verdedigers te laten gaan.

Nu de contractverlenging van Timber een feit is, is er sprake van een win-win-situatie voor beide partijen. Timber kan terecht rekenen op een opwaardering van zijn contract, terwijl Ajax ook volgend jaar zomer verzekerd is van een vermoedelijk hoge transfersom mocht het van een overgang komen.

Timber naar eigen zeggen nog niet klaar bij Ajax

Eind mei ging Timber nog in op de geruchten omtrent zijn toekomst: 'Natuurlijk kan ik me daar (bij Ajax, red.) nog verder ontwikkelen. Dat weet ik honderd procent zeker. Ik heb niet het gevoel dat ik klaar ben bij de club. Maar bij andere clubs kan ik me ook ontwikkelen', zei Timber destijds.

'Het plaatje moet kloppen. Je kan wel naar een grote club gaan. Maar als je daar niet gaat spelen, dan kan je beter bij Ajax blijven', gaf Timber aan. 'En Ajax is ook een grote club. We voetballen in de Champions League en ik speel daar samen met de beste spelers van Nederland. Dat is niet niks', aldus Timber in mei.

Razendsnelle ontwikkeling Timber

Timber debuteerde ruim twee jaar geleden voor Ajax. In het uitduel met sc Heerenveen - in maart 2020 - maakte hij zijn eerste minuten in dienst van het eerste elftal van de Amsterdamse club. Sinds het voorjaar van 2021 is Timber écht basisspeler bij Ajax en bovendien groeide hij uit tot een volwaardig lid van de Oranje-selectie.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.