Sutalo, Ávila en Mikautadze maken Ajax-debuut, Wijndal niet bij selectie

door Jesse ter Haar 211

Bron AS

Sutalo, Ávila en Mikautadze maken Ajax-debuut, Wijndal niet bij selectie

door Jesse ter Haar 211

Bron AS

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn heeft zondag vier wijzigingen doorgevoerd in de basis van Ajax. De club kocht deze transferperiode twaalf spelers, waarvan er tegen Fortuna Sittard nog eens drie debuteren. Josip Sutalo, Gastón Ávila en Georges Mikautadze maken hun eerste minuten als Ajacieden. Owen Wijndal op zijn beurt, behoort niet tot de wedstrijdselectie, terwijl Kristian Hlynsson in de basis staat.

Op doel verandert er niets, want daar staat Jay Gorter nog altijd als vervanger van Gerónimo Rulli onder de lat. Voor zich verandert er echter wel het een en ander. Devyne Rensch blijft de rechtsback van dienst, terwijl ook Jorrel Hato zijn plek behoudt, maar dat geldt niet voor Jakov Medic en Wijndal. Als rechter centrale verdediger kiest Steijn immers voor nieuweling Sutalo, die ook meteen captain is. Aankoop Ávila start als linksback.

Op het middenveld maken nieuwelingen Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen al enkele weken minuten. Zondag starten zij samen in de basis van de recordkampioen van Nederland. Ze vormen het controlerende blok op het middenveld, terwijl er voor Hlynsson een verrassende basisplaats op tien is weggelegd. De IJslander mocht tegen Excelsior al welgeteld één minuut meedoen, maar kan zich zondag dus opmaken voor een serieuze kans.

In de voorhoede verschuift er eveneens het een en ander. Steven Bergwijn, normaal gesproken de linksbuiten en aanvoerder van Ajax, is niet fit genoeg en behoort niet tot de wedstrijdselectie. Zijn plek wordt ingenomen door Carlos Forbs, die in de afgelopen weken vaak als rechtsbuiten moest spelen. Aan die kant kiest Steijn voor Mikautadze, die recent overkwam van FC Metz. In de punt van de aanval heeft de oefenmeester ruim de keuze, maar kiest hij 'gewoon' voor Brian Brobbey.

Opstelling Ajax:

Gorter; Rensch, Sutalo, Hato, Ávila; Van den Boomen, Hlynsson, Tahirovic; Mikautadze, Brobbey, Forbs.

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.