Steijn ziet patroon: 'Missen te veel kansen en geven te makkelijk doelpunten weg'

door Bram Bark 367

Steijn ziet patroon: 'Missen te veel kansen en geven te makkelijk doelpunten weg'

door Bram Bark 367

Laatst geüpdatet

Trainer Maurice Steijn ziet een patroon in de wedstrijden van Ajax. De oefenmeester heeft na afloop van de wedstrijd Excelsior tegen Ajax gereageerd op de prestatie van zijn ploeg. Steijn vindt dat de Amsterdammers genoeg kansen creëren, maar dat er te weinig daarvan ook worden omgezet in een doelpunt. Ajax geeft ook te makkelijk tegendoelpunten weg, zo vertelt de trainer op de persconferentie.

Ajax heeft zaterdagmiddag 2-2 gespeeld tegen Excelsior in Rotterdam. Steijn ziet een terugkerend probleem bij zijn ploeg. 'Het wordt een patroon dat wij heel veel kansen missen en te makkelijk doelpunten weggeven. We moeten zakelijker verdedigen en de 0-2 maken. Dan win je deze wedstrijd gewoon.' De Hagenees was niet blij met het resultaat. 'Je moet kampioen worden. Dit zijn twee dure punten die we laten liggen. Het was een onnodige nederlaag.'

Steijn had graag gezien dat zijn buitenspelers sneller in de één tegen één gezet zouden worden. Dit lukte niet. 'De laatste vier van ons hadden te veel tijd nodig en te veel handelingen om de bal bij onze buitenspelers te krijgen. We speelden in een te laag tempo. Zo speel Excelsior niet kapot. Ik had bewust de keuze gemaakt om Forbs op te stellen, juist om hem in de één tegen één te krijgen.' Dat er in de achterhoede te traag gehandeld werd, resulteerde in een tegendoelpunt. Na een fout van Jakov Medic kon Excelsior-aanvaller Nikolas Agrafiotis scoren namens de Rotterdammers.

Kansen Brobbey

Ajax mistte veel kansen tegen Excelsior. Ajax-spits Brian Brobbey scoorde, maar hielp ook een aantal grote kansen om zeep. 'Hij creëert veel kansen, dat is positief. We zijn veel met hem bezig en hebben ook besproken waar bij deze doelman de kansen liggen. Bij zijn goal maakte hij daar gebruik van. Ook de 0-2, die helaas werd afgekeurd, rondde hij goed af. Ik ben ben blij dat hij vaak op de goede plek staat. Maar met de kansen die hij gekregen heeft, moet zijn rendement wel omhoog', gaat Steijn in op de prestatie van Brobbey.

Pre-order de gloednieuwe Johan Cruijff-collectie via de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.