Steijn over Sneijder: 'Deur staat altijd voor hem open'

door Jon van Dam 137

Bron AS

Steijn over Sneijder: 'Deur staat altijd voor hem open'

door Jon van Dam 137

Bron AS

Laatst geüpdatet

Wesley Sneijder is volgens Maurice Steijn nog steeds van harte welkom bij Ajax, dat zei de oefenmeester van de club op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Sneijder liet eerder deze week weten dat hij voorlopig niet de functie van assistent-trainer zal bekleden in Amsterdam.

'Hij wil heel graag trainer worden en is op zoek naar een plek om te kijken waar zijn kwaliteiten liggen. Ik heb verschillende keren met Wesley gesproken en dat waren goede en fijne gesprekken. Wij hebben met elkaar afgesproken dat we binnen Ajax gaan kijken in welke rol we dat kunnen gieten.' Volgens Steijn is Ajax al langer bezig met het onderhandelen met Sneijder. 'Die gesprekken lopen al een tijdje. Ik ben daar nog altijd voorstander van. Hij heeft ook een aantal keer met Sven (Mislintat, red.) gesproken over die rol. In die tussentijd is er iets gebeurd met de supporters, maar dat is uit de wereld geholpen. Zowel vanuit de kant van de supporters als de kant van Wesley.'

Afgelopen juli overleed de moeder van Sneijder aan de gevolgen van kanker. Steijn erkent dat deze ernstige situatie impact heeft gemaakt op het privéleven van de oud-Ajacied. 'We hebben het daardoor even met rust gelaten. We hebben vorige week nog contact gehad en daarin heb ik tegen hem gezegd dat we er zeker op terug gaan komen. De deur staat nog altijd voor hem open en dat weet hij ook. Sven gaat hem zeker bellen, maar we zijn nu ook erg druk met transfers en de start van de competitie.’

Drukke tijden voor Mislintat

Dat Ajax transfers als prioriteit beschouwt is geen verrassing. Directeur voetbalzaken Mislintat is volgens Steijn nog altijd druk met de invulling van de selectie van Ajax. Ondanks dat Ajax zaterdag begint aan de competitie, hoopt Steijn op nog wat versterkingen. De verwachtingen is dat het rijtje met nieuwkomers - bestaande uit Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović, Diant Ramaj en Carlos Forbs en Jakov Medić - nog wordt aangevuld.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.