Steijn: 'Genoeg kwaliteit om ons met kampioenskandidaten te meten'

door Jon van Dam 155

Bron AS

Steijn: 'Genoeg kwaliteit om ons met kampioenskandidaten te meten'

door Jon van Dam 155

Bron AS

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn kijkt met veel vertrouwen uit naar de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. De nieuwbakken oefenmeester van Ajax is van mening dat zijn ploeg over veel kwaliteit beschikt. Wel verwacht hij de komende tijd nog een aantal versterkingen.

Steijn houdt ondanks meerdere nederlagen in de oefencampagne een goed gevoel over aan de voorbereiding. 'We hebben een paar ongelukkige nederlagen gehad, maar het is wel duidelijk waar het aan schortte tot nu toe. Dat zag je gaandeweg de wedstrijden wel beter worden. Ik denk in totaliteit dat we er klaar voor zijn om zaterdag te starten.’ In de wedstrijd tegen Heracles Almelo hoopt Steijn dat de spelers klaar zijn om de trainingsprincipes uit te voeren. 'Het blijft altijd de vraag of je hetgene ziet wat je wil zien. Ik denk dat we zeker deze wedstrijden genoeg kwaliteit hebben om ons met de andere kampioenskandidaten te meten. Met een aantal versterkingen erbij is dat al helemaal geen discussie.'

In de komende weken hoopt Steijn nog enkele aankopen te mogen verwelkomen. De Hagenees is tevreden met de selectie voor de seizoensopener, weet dat er nog wat bij moet komen. 'De situatie is zoals het is. Ik heb zaterdag achttien fitte spelers tot mijn beschikking en dat is de realiteit. Ik weet niet wat er over één of twee weken bij is gekomen. Ik ben heel blij met de jongens die zaterdag gaan starten. We zijn in de voorbereiding naar elkaar toe gegroeid en dat ga je zaterdag ook zien', aldus Steijn.

Dynamiek en intensiteit belangrijk voor Steijn

De 49-jarige hoofdtrainer geeft verder aan dat zijn manschappen zaterdag in de stijl van Ajax zullen spelen. 'Met buitenspelers. We proberen overal op het veld een overtal te creëeren. Ik wil vooral veel dynamiek zien en intensiteit. Ik wil een ploeg zien die altijd in beweging is. Daar hebben we in de voorbereiding de nadruk opgelegd.’ Volgens Steijn kan men zaterdag een Ajax verwachten dat voetbalt volgens de kernwaarden van de trainer. 'Ik sta voor het smeden van een hecht team, ten koste van alles een wedstrijd winnen en hard trainen. Als je dat kan toevoegen aan de kwaliteit die we hebben, kan het weleens een mooi seizoen worden.'

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.