Steijn blij met eerste overwinning: 'Na 2-1 niet meer in paniek geweest'

door Jon van Dam 191

Bron AS

Steijn blij met eerste overwinning: 'Na 2-1 niet meer in paniek geweest'

door Jon van Dam 191

Bron AS

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste competitiewedstrijd als hoofdtrainer van Ajax. De van Sparta Rotterdam overgekomen oefenmeester zag zijn ploeg in de tweede helft de rug rechten tegen Heracles Almelo. Het werd 4-1 in het voordeel van Ajax.

‘Soms was het nog wel wat moeizaam. Maar ik denk wel dat we gespeeld hebben om veel doelpunten te maken, we hebben heel veel kansen hebben gecreëerd. Ik heb hem niet geknepen omdat ik wist dat we voldoende kwaliteiten hebben om die goal te maken. Ik was wel van plan om te wisselen. Ik had al twee wissels klaarstaan om iets te forceren. En toen maakte Mohammed Kudus de 2-1. Daarna heb ik niet meer gewanhoopt, toen had ik wel het idee dat er ruimtes zouden komen en dat we meer doelpunten gingen maken. En dat gebeurde ook’, aldus Steijn tegenover ESPN.

De trainer van Ajax is ook te spreken over debutant Jakov Medić. De Kroatische centrumverdediger kwam vorige week over van het Duitse St. Pauli en kende een droomdebuut in de Johan Cruijff ArenA. Medić scoorde een fenomenale goal door vanaf dertig meter afstand in de bovenhoek te schieten. Steijn vertelt wat zijn eerste indrukken zijn van de lange mandekker. ‘Ik denk dat hij met name aan de bal best wel vaak juiste keuze maakte. Het kan nog iets sneller, hij wil echt wel op zeker gaan. Hij kan wat mij betreft wel eens twee keer raken en tussen de linies doorspelen.’

Steijn verkiest Gorter voorlopig boven Ramaj

Jay Gorter mocht na een half uur spelen de geblesseerde Gerónimo Rulli vervangen. Steijn verkoos de jonge doelman dus boven concurrent Diant Ramaj. ‘Ramaj hebben we in principe als tweede keeper gehaald. Het is de bedoeling dat Jay verhuurd gaat worden, ik denk dat Jay moet gaan keepen. Het is eigenlijk zonde als hij op de bank gaat zitten. Ik kies nog voor Jay omdat hij de achterhoede kent en hij vertrouwd is met de jongens.’

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.