'Schreuder hoeft niet te vrezen voor baan; ontslag niet aan de orde binnen Ajax'

door Jesse ter Haar 733

Bron Voetbal International

'Schreuder hoeft niet te vrezen voor baan; ontslag niet aan de orde binnen Ajax'

door Jesse ter Haar 733

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder hoeft niet te vrezen voor zijn baan bij Ajax, zo schrijft Voetbal International donderdagochtend. Er is veel kritiek op de oefenmeester van de Amsterdammers, maar binnen de club behoort een ontslag van Schreuder niet tot de opties.

De hoofdtrainer krijgt vooral van de buitenwacht veel kritiek op zijn werk bij Ajax. Onder leiding van Schreuder begon de ploeg nog vrij goed aan het seizoen, maar de rake klappen van Napoli en Liverpool in de Champions League kwam Ajax nog niet te boven. Sindsdien groeide de kritiek op de coach, waarna ook de resultaten in de Eredivisie gingen tegenvallen.

Inmiddels is de winterstop ingegaan en daar ging de club met een niet al te fijn gevoel in. Na een nederlaag tegen PSV werd er gelijkgespeeld tegen achtereenvolgens Vitesse en FC Emmen. Toch is een ontslag 'geen moment' aan de orde geweest binnen Ajax. De leiding van de club, bestaand uit Edwin van der Sar, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, wijzen niet naar Schreuder voor de mindere periode waarin Ajax zich bevindt.

Schreuder verwerkt hectische transferzomer

Het is Schreuder tijdens de afgelopen maanden ook niet makkelijk gemaakt in Amsterdam. De clubleiding zou hebben beloofd dat er maximaal vier basisspelers zouden vertrekken, maar dat liep ietwat anders. Antony, Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Ryan Gravenberch, Nicolás Tagliafico, Noussair Mazraoui en Perr Schuurs - allen potentiële starters - lieten Ajax achter zich. In totaal vertrokken er twaalf spelers die vorig seizoen deel uitmaakten van de selectie van Ajax 1.

Ondanks dat kreeg Schreuder ook 105 miljoen euro aan nieuwe spelers van de technische leiding. Zo kwam Steven Bergwijn over voor een bedrag van boven de dertig miljoen euro en betaalde Ajax een bedrag van 23 miljoen euro voor de diensten van Calvin Bassey. In totaal trok de club tien nieuwe spelers aan, waarvan twee (Lucas Ocampos en Lorenzo Lucca) op huurbasis.

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.