Schreuder blij met Ihattaren: 'Heel tevreden over zijn ontwikkeling deze week'

door NielsOpdam 60

Bron Ziggo Sport

Alfred Schreuder is tevreden over de ontwikkeling van Mohamed Ihattaren. Dat vertelt de trainer van Ajax na het oefenduel met SC Paderborn (2-5 verlies) in gesprek met Ziggo Sport. Verder spreekt Schreuder over de ontwikkeling van Jay Gorter en Kian Fitz-Jim.

'De eerste helft was heel goed van hem', begint Schreuder over Ihattaren, die zaterdag twee keer scoorde. 'Je ziet gewoon hele goede dingen terug. Hij heeft een hele goede trainingsweek achter de rug. Dat is belangrijk voor hem, fysiek. Die jongen maakt stappen, dat ziet iedereen. Je ziet ook zijn positie, met Klaiber, dat verliep goed. Je ziet dat die jongen gewoon goed kan voetballen, dat is mooi om te zien. Hij werkt ook nog eens heel hard. Ik ben al met al heel tevreden over zijn ontwikkeling deze week.'

Tegen SC Paderborn ging Ajax met een 2-1 voorsprong de rust in, maar in de tweede helft werd er met 2-5 verloren. 'Het verschil tussen de eerste helft en tweede helft is enorm. In de tweede helft zie je dat de jonge jongens een intensieve week hebben gehad. Het is de Onder 18 van vorig jaar. Ik vind het wel teleurstellend dat het verschil dan zo groot is. We weten natuurlijk dat Paderborn een stuk verder is en dat de tweede Bundesliga een prima competitie is, maar het verschil tussen de eerste en tweede helft was veel te groot.'

Ondanks het teleurstellende resultaat kijkt Schreuder wel verder dan de nederlaag. 'Voor mij is het een hele leerzame week geweest om te zien wie ik allemaal ter beschikking heb, wat voor een spelers er in Jong Ajax lopen en wat er uit de jeugd komt. Als je naar de eerste helft kijkt, dan heb ik ook gewoon veel goede dingen gezien.'

Internationals sluiten woensdag weer aan bij Ajax

'Ik denk dat Jay Gorter een prima wedstrijd heeft gekeept', vervolgt Schreuder zijn verhaal over de wedstrijd tegen SC Paderborn. 'Hij houdt er nog een paar ballen uit. Ik vind ook dat Kian (Fitz-Jim, red.) zich goed heeft ontwikkeld deze week. Dat zie je gewoon, die jongens haken aan en dat is mooi om te zien. Misschien zou ik er nog één of twee vergeten.'

Aanstaande woensdag sluiten de internationals weer aan en traint Ajax verder met een wat andere groep dan de huidige. 'Er zijn een aantal jongens wel iets verder nu, maar de internationals hebben in principe drie weken vakantie gehad, dus dan heb je niet zo heel lang nodig om weer op topniveau te komen. We moeten de eerste weken wat voorzichtiger doen en daarna kunnen we snel door.'