Pierie blijft bij Ajax: 'Ga hier half jaar volle bak investeren in mezelf'

door Bart Veenstra 135

Bron ESPN

Pierie blijft bij Ajax: 'Ga hier half jaar volle bak investeren in mezelf'

door Bart Veenstra 135

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kik Pierie lijkt deze zomer niet meer te vertrekken bij Ajax. De 22-jarige verdediger kwam vanwege een blessure vorig seizoen lang niet aan spelen toe en zodoende wil hij nu ritme opdoen bij Jong Ajax, zo vertelt hij bij ESPN.

Pierie, die in de zomer van 2019 overkwam van sc Heerenveen, werd in de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan FC Twente. In het afgelopen seizoen kwam hij door een rugblessure nauwelijks in actie. 'Ik wil ritme opdoen, zeker na afgelopen jaar', zegt Pierie, die maandagavond namens Jong Ajax in actie kwam tegen Telstar, in gesprek met ESPN.

'Ik merk gewoon dat ik er lang uit ben geweest. Ik ben blij dat ik de leeftijd heb waarop ik nog minuten mag maken bij Jong Ajax', vervolgt Pierie, die min of meer bevestigt dat hij deze zomer niet vertrekt bij Ajax. 'Ik ben ook blij dat de club daarin met me meedenkt. Ik ga hier een half jaar volle bak investeren in mezelf en dan kijken we in de winter waar we staan. Waar is er een betere omgeving om me te ontwikkelen dan hier, zeker na het jaar dat ik heb gehad.'

Pierie heeft geen voorkeur voor verhuur

Een verhuur aan een andere club uit de Eredivisie zou ook tot de mogelijkheden behoren, maar dat geniet niet de voorkeur van Pierie. 'Na afgelopen jaar mis ik een groot deel van mijn basis, dat moet je beseffen. Dan moet je niet onbedacht een verhuursituatie instappen. Daar moet ik goed over nadenken. Er is nog niks voorbijgekomen waar ik honderd procent achter sta. Dan wil ik die stap nu nog niet maken. Als er iets langskomt waar ik écht achter sta, dan kan het.'

Pierie staat inmiddels drie jaar onder contract bij Ajax, maar een debuut in het eerste elftal maakte hij nog niet. 'Die droom is er altijd, maar ik ben ook realistisch. De kans dat ik nu minuten ga maken in het eerste, met de spelers die ik voor me heb, is niet heel groot. Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik heb een plan en daar hou ik me aan. Als dat debuut dan ooit komt, zou het een geweldige bonus zijn', aldus Pierie, die bij Ajax nog een contract heeft tot medio 2024.

Bestel nu het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.