'Ook Van der Gaag bereikt akkoord met Manchester United'

door Thijs Zwagerman 219

Bron De Telegraaf

'Ook Van der Gaag bereikt akkoord met Manchester United'

door Thijs Zwagerman 219

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

In navolging van Ajax-trainer Erik ten Hag heeft ook diens assistent-trainer Mitchell van der Gaag een akkoord bereikt met Manchester United, zo meldt De Telegraaf. Van der Gaag zal Ten Hag volgen naar de Engelse grootmacht en wordt dus ook in Manchester de assistent-trainer van Ten Hag.

Van der Gaag is pas sinds dit seizoen assistent-trainer van Ten Hag bij Ajax. In de zomer van 2019 werd Van der Gaag aangesteld als trainer van Jong Ajax, waarna Ten Hag hem afgelopen zomer overhevelde naar de A-selectie. Die samenwerking is dusdanig goed bevallen dat Ten Hag er vanaf het eerste moment op stond dat Van der Gaag met hem mee zou gaan naar Manchester.

Hoewel Van der Gaag er volgens De Telegraaf intern bij Ajax goed opstaat, wilde de oefenmeester graag met Ten Hag mee. Dat komt mede doordat men bij Manchester United positief gestemd is over de kwaliteiten van Van der Gaag. 'In Engeland wordt Van der Gaag gezien als een coach met veel kwaliteiten, mede omdat hij meerdere talen vloeiend spreekt en zijn opleiding als coach heeft genoten in Portugal. Met meerdere Portugees sprekende spelers, inclusief Cristiano Ronaldo, is dat een voordeel voor al het werk dat bij de selectie straks moet worden verricht', valt er te lezen.

Overige staf

Naast Van der Gaag lijkt er door Manchester United nog een assistent-trainer aangetrokken te gaan worden om de technische staf van Ten Hag te versterken. De huidige Ajax-trainer sprak zelf met Steve McClaren en Robin van Persie. De laatstgenoemde, tijdens zijn carrière succesvol speler van The Red Devils, zou nog altijd een optie zijn. De komst van McClaren lijkt echter van de baan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.