Onana doorstaat medische keuring richting transfer naar Internazionale

door Bart Veenstra 184

Bron L'Équipe, Sky Italia

Onana doorstaat medische keuring richting transfer naar Internazionale

door Bart Veenstra 184

Bron L'Équipe, Sky Italia

Laatst geüpdatet

André Onana heeft dinsdagochtend zijn medische keuring voorafgaand aan zijn transfer naar Internazionale doorstaan. Dat melden onder meer Sky Italia en L'Équipe. De bedoeling is dat Onana na zijn medische keuring een contract tekent voor een periode van vijf jaar.

Onana zou zodoende vanaf de zomer van 2022 voor vijf jaar doelman van Internazionale zijn. De berichten in de Italiaanse media zijn dat Onana per jaar drie miljoen euro gaat verdienen in Milaan.

Eerder op dinsdag kwam al naar buiten dat Onana het trainingskamp van Kameroen - Onana bereidt zich met zijn land voor op de Afrika Cup - had verlaten om zijn contract bij Internazionale te ondertekenen. Even later meldde transferjournalist Fabrizio Romano dat Internazionale officieel aan Ajax heeft laten weten de goalie na dit seizoen transfervrij in te lijven.

Transfer naar Internazionale geen verrassing

Dat Onana een transfer maakt naar Internazionale komt niet als een verrassing. De doelman zelf ontkende de berichten, maar Romano wist wel beter: al in juli zou er sprake zijn geweest van een mondeling akkoord. Ajax probeerde het contract van Onana eerder nog te verlengen, maar de club kwam er niet uit met de Kameroener. Zodoende vertrekt Onana, die in 2021 voor een groot deel aan de kant stond vanwege een dopingschorsing, transfervrij bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties