'Inter laat Ajax weten Onana definitief over te nemen in de zomer'

door Terrence Riepma 61

Bron Fabrizio Romano

'Inter laat Ajax weten Onana definitief over te nemen in de zomer'

door Terrence Riepma 61

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Internazionale heeft Ajax laten weten dat zij André Onana aankomende zomer definitief zullen overnemen. Dat meldt Fabrizio Romano dinsdagochtend via Twitter. De doelman zal de Amsterdamse topclub dan transfervrij verlaten.

Onana zou de selectie van Kameroen vandaag al hebben verlaten om zijn handtekening te zetten onder het contract dat Inter hem heeft aangeboden. De 25-jarige is immers met het Kameroense elftal meegegaan in verband met de Afrika Cup, die op 9 januari van start gaat.

Ajax en Onana leken al langere tijd uit elkaar te gaan. Met het nieuws dat Inter de Amsterdammers heeft laten weten dat de overname staat te gebeuren, is de transfer dichterbij dan ooit. Onana en Ajax kwamen begin vorig jaar niet tot een overeenkomst om het contract, dat aankomende zomer afloopt, te verlengen. Onana zat toen middenin zijn dopingschorsing en hoewel Ajax zijn salaris door bleef betalen, was de goalie niet bereid een nieuwe verbintenis met verbeterd salaris te ondertekenen.

Onana transfervrij

Onana vanaf deze maand zelf op zoek gaan naar clubs die hem in de zomer transfervrij zouden willen overnemen door zijn aflopende contract. De transfer naar de regerend kampioen én huidig koploper van de Italiaanse Serie A zat er echter al langere tijd aan te komen. Zo zou er al een persoonlijk akkoord tussen de doelman en club zijn geweest en was het enkel nog een kwestie van papierwerk voordat de transfer definitief kon worden gemaakt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties