Officieel: Ajax huurt Lorenzo Lucca van Pisa

door Brent Tomassen 728

Bron AFC Ajax

Officieel: Ajax huurt Lorenzo Lucca van Pisa

door Brent Tomassen 728

Bron AFC Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Lorenzo Lucca gepresenteerd als nieuwe spits. De Italiaan wordt voor één jaar gehuurd van Pisa SC, met een optie tot koop, zo melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. De aanvaller zal in Amsterdam met rugnummer 18 gaan spelen.

Foto: AFC AJAX

De 2 meter 1 lange spits kwam vorig jaar met Pisa uit in de Serie B waar hij in 34 wedstrijden zes goals en vier assists leverde. Eerder leek de Italiaan een overstap te maken naar Bologna, maar vorige week kwam uit dat de 21-jarige koos voor een avontuur in de Nederlandse hoofdstad.

Schreuder heeft eindelijk zijn targetman

Ajax-coach Alfred Schreuder zal blij zijn met de transfer van de jeugdinternational van Italië. De coach wilde al langere tijd een echte targetman, die hij kon brengen als het nodig is. Die kwaliteit lijkt hij met de lengte van Lucca gevonden te hebben.

Lorenzo Lucca werd op 10 september 2000 geboren in Moncalieri. De Italiaanse jeugdinternational staat bij Pisa nog tot en met medio 2026 onder contract. Naar verwachting zou Ajax de spits voor elf á twaalf miljoen definitief kunnen kunnen overnemen.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

De bookmaker verwacht niets anders dan een zege voor Ajax in het competitieduel met Fortuna Sittard. Check hier de odds!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties