Michael Reiziger vanaf komend seizoen bondscoach Jong Oranje

door BadembaBarrie 156

Bron KNVB

Michael Reiziger vanaf komend seizoen bondscoach Jong Oranje

door BadembaBarrie 156

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Michael Reiziger is de nieuwe bondscoach van Jong Oranje. Dat maakt de KNVB donderdagavond wereldkundig via de officiële kanalen. Reiziger volgt met ingang van komend seizoen Erwin van de Looi op. Hij tekent een contract tot en met het EK Onder 21 van 2025.

Reiziger reageert op de site van de KNVB verheugd op zijn nieuwe avontuur. 'Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg. Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land', is zijn eerste reactie. 'Ik heb natuurlijk veel met jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit perfect aan.'

Reiziger heeft bij Ajax onder meer ervaring als trainer van Jong Ajax. Toch zit er een belangrijk verschil tussen dat team, waar het resultaat ondergeschikt is aan de ontwikkeling van de spelers, en Jong Oranje. 'Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan', aldus Reiziger, die bovendien weet wat presteren is met een beloftenelftal, getuige de het kampioenschap van de Eerste Divisie dat hij met Jong Ajax behaalde in 2018.

Zes jaar bij Ajax

Jong Oranje is voor Reiziger de volgende stap in zijn trainersloopbaan, nadat hij zes jaar bij Ajax werkte. In 2017 trad hij in eerste instantie aan als trainer van Jong Ajax, destijds als opvolger van Marcel Keizer die werd aangesteld als trainer van Ajax 1. Reiziger zelf zou dat elftal na Keizers ontslag in december 2017 ook eenmaal officieel onder zijn hoede hebben. Kort daarna werd Erik ten Hag aangesteld als nieuwe hoofdtrainer en pakte Reiziger zijn baan als trainer van de beloften weer op. Hij sloot het seizoen dus af met de titel in de Eerste Divisie.

In 2019 voegde de voormalig verdediger zich definitief bij het eerste elftal, als assistent van Ten Hag. Diezelfde rol vervulde hij onder diens opvolger Alfred Schreuder en ook weer onder diens opvolger John Heitinga. Reiziger had zelf echter ook ambities als trainer en dus kondigde hij in maart aan dat hij Ajax na afloop van het lopende seizoen zou verlaten. De oud-international gaf openlijk te kennen het jammer te vinden dat Ajax hem niet benaderd had voor het hoofdtrainerschap en vond het hoe dan ook tijd voor een kans om op eigen benen te gaan staan. Die krijgt hij nu dus bij Jong Oranje.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.