Meijaard verklaart: 'Blind heeft zich toen niet afgemeld bij mij'

door Bart Veenstra 77

Bron Ajax Showtime

Meijaard verklaart: 'Blind heeft zich toen niet afgemeld bij mij'

door Bart Veenstra 77

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Leen Meijaard heeft dinsdagochtend tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) in de Johan Cruijff ArenA verklaard dat Danny Blind niet voor de aandeelhoudersvergadering van november had afgezegd. Achter de schermen zou Danny Blind bij algemeen directeur Edwin van der Sar hebben aangegeven dat hij niet zou terugkeren als commissaris.

Tijdens de BAVA van dinsdagochtend werd Meijaard gevraagd naar de situatie omtrent Danny Blind. De inmiddels afgetreden RvC-voorzitter gaf aan dat Blind niet van tevoren had afgezegd. 'Blind heeft zich toen niet afgemeld bij mij. Hij heeft tegenover Edwin zijn twijfels uitgesproken. Tijdens de AVA heb ik ook aangegeven dat ik met hem de afspraak had dat we na het WK zouden zitten', stelt Meijaard nu.

Pier Eringa, de nieuwe voorzitter van de RvC, liet tijdens diezelfde BAVA weten dat Ajax 'als de sodemieter' op zoek moet naar een nieuwe voetbalcommissaris. 'Je zou eigenlijk stevigheid en duidelijkheid willen hebben over de trainer, de technisch directeur en de voetbalcommissaris. We moeten er, samen met de directie, zo snel mogelijk voor zorgen dat de voetbalas in orde is.'

Blind leek in eerste instantie na WK terug te keren in RvC van Ajax

Blind trad in april 2018 toe tot de Raad van Commissarissen en gold sindsdien als de 'voetbalcommissaris' binnen de RvC van de Amsterdamse club. Dit deed hij totdat Louis van Gaal bondscoach werd van het Nederlands elftal en Blind aan zijn technische staf toevoegde als assistent-bondscoach. Zodoende trad Blind in augustus 2021 af als commissaris van Ajax, al leek het toen de bedoeling dat hij na het WK in Qatar terug zou keren in de RvC van Ajax.

Daar zou het uiteindelijk niet meer van komen, al had toenmalig RvC-voorzitter Leen Meijaard daar niet per se op gerekend. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van november 2022 en in een interview met Voetbal International enkele weken later liet Meijaard weten dat hij na het WK met Blind in gesprek zou gaan over een terugkeer als commissaris. Blind zelf gaf vervolgens op tweede kerstdag tegenover het Algemeen Dagblad aan dat hij niet zou terugkeren als commissaris. Hij wilde zijn handen vrij hebben, zo stelde hij. Bovendien, zo gaf hij aan, had hij Ajax al laten weten dat hij zou stoppen. 'De beslissing om niet terug te keren was voor Blind al in november bepaald. 'Op 10 november heb ik met Edwin van der Sar gezeten. Nu het WK voorbij is en mijn werk bij Oranje is gestopt, verschijnen er berichten over een rentree in de RvC. Dat is dan bij dezen uit de wereld', zei Blind destijds.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.