Ajax sluit 2022 af met een gelijkspel in Emmen

door Wessel Kroon 5971

Ajax is er zaterdagavond weer niet in geslaagd om drie punten bij te schrijven in de Eredivisie. Tegen FC Emmen speelde Ajax ondermaats en dus gingen de drie punten niet mee naar Amsterdam De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Ajax begon heel slecht. Al na zes minuten kwam FC Emmen op voorsprong door een weergaloze vrije trap van Jeroen Veldmate. Hij liet doelman Remko Pasveer kansloos. De Emmenaren konden maar kort genieten van de voorsprong. Twee minuten na de openingstreffer schoot Kenneth Taylor de gelijkmaker binnen. Zijn schot was niet fantastisch, maar wel goed genoeg om doelman Mickey van der Hart te kloppen.

Na de twee vroege doelpunten was er even een rustige fase, maar in de 19e minuut kreeg FC Emmen een enorme kans! Het was verdediger Miguel Araujo die uit een vrije trap de uitgelezen mogelijkheid kreeg om FC Emmen weer op voorsprong te zetten, maar hij schoot de bal op de paal. Drie minuten later wist Ajax wel op voorsprong te komen. Taylor kopte een voorzet van Dušan Tadić zeer knap binnen en maakte zodoende zijn tweede van de avond.

Vlak na de 1-2 breidde Ajax de voorsprong verder uit. Steven Bergwijn kwam los van zijn tegenstander en schoot vernietigen de 1-3 binnen. Vlak voor rust volgde er nog een grote kans voor FC Emmen na een fout van Calvin Bassey, maar Bassey wist zijn eigen fout te herstellen.

Na rust kreeg FC Emmen een grote kans via Richairo Zivkovic. Hij kwam oog in oog met Pasveer te staan, maar de doelman van Ajax was alert en plukte de bal keurig voor de voeten van de aanvaller vandaan. Een aantal minuten later wist Zivkovic zijn oude club wel pijn te doen en bracht bij FC Emmen terug in de wedstrijd.

In de 66e minuut kreeg Bergwijn een grote kans om de voorsprong uit te breiden, maar hij schoot recht op doelman Van der Hart af. Drie minuten later kreeg Mohammed Kudus ook een hele grote kans, maar hij raakte de kruising. FC Emmen werd in de tweede helft steeds beter en in de 84e minuut scoorden ze de gelijkmaker. Een voorzet van Bouchouari werd niet aangeraakt en viel in één keer binnen. Zodoende wint Ajax weer niet en is er veel werk aan de winkel in de winterstop.

Opstelling FC Emmen:

Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Veldmate, Burnet; Bernadou, Veendorp; Diemers, Assehnoun (El Messaoudi 75') (Vlak 89'), Mendes; Zivkovic.

Wissels FC Emmen:

Oelschlägel, Heylen, Dirksen, Toufiqui, El Messaoudi, Van Dorp, Luzayadio, Vlak, Pacheco.

Pasveer; Rensch (Lucca 86'), Timber, Bassey (Blind 46'), Wijndal; Álvarez, Berghuis (Grillitsch 82'), Taylor (Klaassen 58'); Bergwijn, Brobbey (Kudus 46'), Tadić.

Stekelenburg, Gorter, Klaassen, Ocampos, Blind, Lucca, Sánchez, Kudus, Grillitsch, Magallan, Conceição.

1-0 Jeroen Veldmate (6')

1-1 Kenneth Taylor (8')
1-2 Kenneth Taylor (22')
1-3 Steven Bergwijn (25')
2-3 Richairo Zivkovic (58')
3-3 Mohamed Bouchouari (84')

- In aanloop naar deze wedstrijd sprak Ajax Showtime uitgebreid met FC Emmen-keeper Mickey van der Hart. De oud-Ajacied heeft het in het interview over de huidige situatie bij Ajax, zijn periode bij Ajax, waarom het voor keepers zo moeilijk is om door te breken in Amsterdam en zijn mooie periode in Polen.
- Opvallend genoeg kwamen Ajax en FC Emmen elkaar pas vijf keer tegen in de Eredivisie. Wil jij weten hoe dat verliep? Lees hier verder!

Weet Ajax tegen FC Emmen eindelijk weer eens te winnen en de nul te houden?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+