Ajax O17 wint bekerfinale met ruime cijfers van leeftijdsgenoten ADO Den Haag

door Cristian de Jong 198

Ajax O17 heeft de bekerfinale tegen ADO Den Haag O17 met maar liefst 6-3 weten te winnen. De Amsterdammers kwamen voor rust al met 4-0 voor, maar maakten het in het tweede deel van de wedstrijd nog onnodig spannend. Uiteindelijk zorgde Rayane Bounida voor de beslissing door een vijfde treffer op het formulier te zetten. In de slotminuten zorgde Luca Messori nog voor een zesde treffer.

Ajax begon spectaculair aan de bekerfinale tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Binnen een kwartier stond de ploeg van Michael Lamey al met 2-0 voor. Beide goals gemaakt werden door supertalent Emre Ünüvar. Ajax liet het hier echter niet bij. De ploeg uit Den Haag had absoluut niets in de te brengen in het eerste deel van de finale. Niet veel later kwamen de Amsterdammers zelfs op een 3-0 voorsprong. Een werelddoelpunt van Bounida zorgde voor een riante voorsprong voor Ajax. Mylo van der Lans zette twee minuten later de 4-0 op het scorebord na slecht verdedigen van de bezoekers.

Na rust werd het toch nog spannend. Onder toeziend oog van nieuwbakken hoofdtrainer van Ajax 1, Francesco Farioli, kwam ADO Den Haag terug in de wedstrijd. De Hagenezen scoorden drie keer in een kwartier, waardoor Ajax ineens weer moest vrezen voor de overwinning. Een geweldige comeback was in de maak, maar uiteindelijk was het Bounida die wederom het net wist te vinden voor de Amsterdammers. Hierdoor werd de marge met ADO Den Haag weer twee: 5-3.

Ajax hield het geruime tijd spannend, door onnodig de tegenstander terug in de wedstrijd te laten komen. De tweede treffer voor Bounida zorgde voor een klein beetje lucht, waardoor Ajax de wedstrijd uiteindelijk kon uitspelen en naar zich toe kon trekken. Messori scoorde in de slotminuten nog een doelpunt, waardoor Ajax uiteindelijk met 6-3 wist te winnen.

El Hani; Bergtop, Bouwman, Van der Lans, Oldenstam; Johnson, Bounida, Steur; Messori, Ünüvar, Acheampong.

Van der Velde, Amour, Enoh, Pereira da Gama, Mechrouh, Kovacs, De Koning.

1-0 Emre Ünüvar (8')

2-0 Emre Ünüvar (12')
3-0 Rayane Bounida (24')
4-0 Mylo van der Lans (27')
4-1 ADO Den Haag (47')
4-2 ADO Den Haag (51')
4-3 ADO Den Haag (58')
5-3 Rayane Bounida (74')