Leuchter realistisch: 'We moesten top zijn om van Chelsea te winnen en dat waren we niet'

door Roemer Smid 18

Bron NOS

Leuchter realistisch: 'We moesten top zijn om van Chelsea te winnen en dat waren we niet'

door Roemer Smid 18

Bron NOS

Laatst geüpdatet

De Ajax Vrouwen verloren dinsdagavond met 0-3 in de Champions League van de topploeg Chelsea. Romée Leuchter was met een schot op de paal de meest gevaarlijke Ajacied van de wedstrijd. Tijdens een interview met NOS is Leuchter realistisch en complimenteus over de Engelse tegenstander.

Chelsea staat bovenaan in Engeland en heeft meerdere sterren in de ploeg. Volgens Leuchter was die kwaliteit ook terug te zien op het veld. 'Ik denk dat Chelsea gewoon een topploeg is en dat ze weinig kansen nodig hebben om te scoren. Wij moesten op ons top zijn om van hun te winnen en dat waren we vanavond niet. We hebben weinig kansen gecreëerd. Dan wordt het moeilijk.'

Leuchter was dicht bij de openingstreffer in de zevende minuut. Ze zag haar schot echter van de paal afketsen. 'Als je die maakt begin je lekker aan zo een wedstrijd. Hij moet dan net goed vallen. Nu ging die op de paal en toen eruit. Dat is jammer.'

'We moeten er volgende week wat moois van maken'

Na de 0-3 nederlaag van dinsdagavond wordt de kans op het behalen van de volgende ronde klein. Volgens Leuchter moeten de Ajax Vrouwen de wedstrijd dan ook goed analyseren, zodat de returnwedstrijd in Engeland een andere afloop heeft. 'We hadden het voetballend niet makkelijk en konden moeilijk de vrije man vinden. Daardoor kwamen we niet vooruit en niet echt tot kansen. Dus we zullen het moeten analyseren en kijken wat we volgende keer beter kunnen doen. We moeten volgende week laten zien wat we kunnen en er iets moois van maken. Daarna zien we wel', eindigt de spits.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.