Chelsea twee maten te groot voor de Ajax Vrouwen

door Roemer Smid 382

De Ajax Vrouwen namen het in de Champions League tegen de nummer één van de Engelse competitie, Chelsea, op. In de Johan Cruijff ArenA speelden de vrouwen voor een record aantal toeschouwers. De 36000 bezoekers zagen dat Chelsea twee maten te groot was voor de Ajacieden. Het werd 0-3 en daardoor wordt het een lastig verhaal voor de Ajax Vrouwen om de volgende ronde te behalen.

Ajax begon goed en kwam via Leuchter tot de eerste grote kans van de wedstrijd. De Spits legde aan van een meter of twintig en raakte de paal. De Amsterdammers hadden de bovenhand en het duurde tot de veertiende minuut voordat Chelsea wat terugdeed. Sterspeler James maakte de bal goed vrij en schoot over.

In de achttiende minuut had James het vizier echter wel op scherp staan. Na geklungel in de Amsterdamse defensie kreeg de spits de bal op een presenteerblaadje. Ze speelde vervolgens Van Eijk uit en schoot makkelijk raak. In de 27ste minuut was Ajax dicht bij een gelijkmaker. De goalie van Chelsea ging flink in de fout waarna het Yohannes niet lukte om de bal in een lege goal te werken.

Chelsea werd sterker en vlak voor rust viel de onvermijdelijke 0-2. Buitenspeelster Reiten gaf hard en laag voor op de andere buitenspeelster, Nüsken, die de bal alleen maar hoefde binnen te glijden. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Chelsea ook nog de kans op de 0-3. De Ajax Vrouwen snakten naar het rustsignaal.

Na rust nam Chelsea wat gas terug, maar Ajax wist desondanks niet gevaarlijk te worden. In de zestigste minuut werd de sterspeelster Yohannes naar de kant gehaald. Het zestienjarige talent kon haar stempel niet op de wedstrijd drukken. Daarnaast zat ze met een gele kaart op zak dicht tegen nog een gele, en dus rood, aan. Yohannes is geschorst voor het uitduel in Engeland.

In de 82ste minuut deelde Chelsea de genadeklap uit. 'Woman of the match' Nüsken kopte haar tweede doelpunt van de wedstrijd binnen. Het duel eindigt in 0-3. Een terechte uitslag voor een ietwat naïef Ajax dat twee maten te klein was voor Chelsea.

FT | Ajax Vrouwen - Chelsea (0-3)