Ajax moet Kaplan missen tegen PEC Zwolle

door Robin Ridder 100

Ajax moet Kaplan missen tegen PEC Zwolle

door Robin Ridder 100

Laatst geüpdatet

Ahmetcan Kaplan heeft een wedstrijd schorsing gekregen van de KNVB. De Turkse verdediger kreeg afgelopen zondag een directe rode kaart tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Kaplan mist hierdoor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op 31 maart.

De KNVB maakt op hun website bekend dat Kaplan een schorsing van een wedstrijd krijgt. In de slotfase van het duel met Sparta Rotterdam drong Ajax aan en ging het vol voor de overwinning. De Rotterdammers kwamen de eigen helft bijna niet meer af en Ajax stond met elf man over de middenlijn. In de slotfase dreigde de thuisploeg er nog een keer uit te komen via invaller Charles-Andreas Brym. Kaplan trok aan de noodrem en kreeg daarvoor een rode kaart van Serdar Gözübüyük.

De rode kaart van de Turkse verdediger is alweer de vijfde rode kaart in de laatste zeven duels voor Ajax. De donderdag voor Sparta-uit schreef Ajax al negatieve geschiedenis door de rode kaart van Sivert Mannsverk tegen Aston Villa. Dat was namelijk al de vijfde rode kaart in één Europees seizoen en dat was nog nooit gebeurd. John van 't Schip zei na afloop van die wedstrijd dat het 'ook met ervaring heeft te maken.'

Tegen PEC Zwolle wordt het een aardige puzzel voor Van 't Schip. Josip Šutalo heeft zich met een blessure afgemeld bij de nationale ploeg. Rensch is dan wel weer beschikbaar maar de achterhoede is momenteel dun bezet.

Kaplan kende een moeizame wedstrijd tegen Sparta

Kaplan kende na zijn lange blessure een prima start in het eerste van Ajax. Na de thuiswedstrijd tegen Aston Villa waren veel analisten te spreken over de centrale verdediger. Tegen Sparta Rotterdam had Kaplan het echter lastig. De Turk won de helft van zijn grondduels (3/6) en won maar 38% van zijn luchtduels (3/8). Daarnaast kon de verdediger niet voorkomen dat Verschueren de 1-0 binnenschoot.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.