Yohannes vol vertrouwen: 'Als team geleerd ons aan te passen aan allerhoogste niveau'

door Jari Perridon 13

Bron De Telegraaf

Yohannes vol vertrouwen: 'Als team geleerd ons aan te passen aan allerhoogste niveau'

door Jari Perridon 13

Bron De Telegraaf

Lily Yohannes, talent van de Ajax Vrouwen, kijkt uit naar het treffen met Chelsea in de kwartfinale van UEFA Women's Champions League (dinsdag, 18.45 uur). De middenvelder kreeg de afgelopen week rust van haar coach Suzanne Bakker in aanloop naar het duel van dinsdagavond. Het talent heeft zich de afgelopen maanden in de kijker gespeeld van veel topscouts door haar goede optredens in de UEFA Women's Champions League.

'We zijn heel voorzichtig wat betreft haar belastbaarheid', wordt Bakker geciteerd door De Telegraaf. Het is allemaal erg hard gegaan voor Yohannes sinds zij afgelopen zomer al werd doorgeschoven naar het eerste elftal van de Ajax Vrouwen. Sinds haar debuut in het Ajax-shirt is ze niet meer weg te denken uit het elftal van Bakker. 'Het gaat eigenlijk vanaf de eerste wedstrijd heel goed', zei ze een aantal weken geleden na de glansrijke 4-0 overwinning op Feyenoord. In dat duel opende zij de score.

Yohannes dankt techniek aan voetbalpleintjes

Yohannes is hét aanspeelpunt op het middenveld bij de Ajax Vrouwen. Ze eist de bal graag op. 'Dan kom ik het beste tot mijn recht. Aan de bal kan ik het spel verdelen en kansen creëren voor het team. Ik probeer creatief te zijn.' Met een goede actie weet het jonge talent zich vaak vrij te spelen. 'Ik wil mezelf uit situaties spelen om ruimte te creëren', aldus Yohannes, die haar techniek heeft ontwikkeld op de voetbalpleintjes in Amsterdam. 'Ik voel me op mijn gemak, ook onder druk. Ik weet meestal wel waar mijn medespelers zich bevinden. Dan gaat het erom of ik de bal kan aannemen óf moet kaatsen. Dat snelle handelen leer je op straat.'

Na het overleven van een poulefase met Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma, is het nu tijd voor de kwartfinale tegen Chelsea. Yohannes lijkt klaar voor het treffen met de Londenaren. 'We hebben als team geleerd om beter te worden en ons weten aan te passen aan het allerhoogste niveau. Of we Chelsea kunnen verslaan? We waren voor de groepsfase de underdog en zijn dat nog steeds. We hebben gevochten en karakter getoond. Als we bij elkaar blijven zoals in de groepsfase, dan kunnen we een resultaat halen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.