Kudus weer beschikbaar voor Ajax, Berghuis juist een twijfelgeval

door Bart Veenstra 114

Bron Ajax.nl

Kudus weer beschikbaar voor Ajax, Berghuis juist een twijfelgeval

door Bart Veenstra 114

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax kan zaterdagavond tegen AZ weer beschikken over Mohammed Kudus. De Ghanees is hersteld van zijn hamstringblessure, die hij een maand geleden opliep in het bekerduel met Feyenoord. Daar tegenover staat de mogelijke afwezigheid van Steven Berghuis. Hij kampt met een blessure, zo laat trainer John Heitinga weten op Ajax.nl.

'Berghuis heeft deze week niet meegetraind en een eigen programma afgewerkt, hij moest tijdens de bekerfinale met klachten naar de kant en is voor zaterdagavond een twijfelgeval', zegt Heitinga, die dus wel goed nieuws heeft omtrent Kudus en ook Devyne Rensch. 'Voor Kudus kwam de finale te vroeg, maar hij heeft daarna wel alle trainingen met de groep meegedaan en is weer beschikbaar. Devyne Rensch viel zondag in De Kuip in en is goed uit de strijd gekomen, hij had maandag geen reactie. Dus hij heeft deze week ook gewoon volledig met de groep getraind.'

Taylor is eveneens weer beschikbaar

Ajax zal het tegen AZ sowieso moeten doen zonder Kian Fitz-Jim en Ahmetcan Kaplan. Van het tweetal is al langer bekend dat hun seizoen vervroegd ten einde is gekomen. Heitinga kan tegen de Alkmaarders ook weer beschikken over Kenneth Taylor. Hij miste de bekerfinale tegen PSV vanwege een schorsing.

Het duel tussen Ajax en AZ begint zaterdagavond om 21.00 uur. Beide ploegen hopen nog op de tweede plaats dit seizoen en zodoende staat er veel op het spel zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA. PSV, de directe concurrent in de strijd om de tweede plaats, gaat eerder op de zaterdagavond op bezoek bij Sparta Rotterdam.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.