Jong Ajax zakt ver terug na rust en verliest op bezoek bij koploper Roda JC

door Brent Tomassen 310

Jong Ajax heeft een verdiende 2-1 nederlaag geleden op bezoek bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, Roda JC. Voor rust deden de bezoekers het nog aardig en scoorden ze via Nassef Chourak. Na rust was het vooral aan Charlie Setford te danken dat de score niet verder opliep.

Roda JC pakte vanaf het begin het initiatief in eigen huis en na negen minuten leek de ploeg uit Kerkrade op voorsprong te komen. Walid Ould-Chikh werd weggestoken door een ploeggenoot en passeerde doelman Setford, maar de aanvallende middenvelder deed dit in buitenspelpositie. Vijf minuten later was het alsnog 1-0. Enrique Zauner schoot van dichtbij de openingstreffer binnen na slecht verdedigen van Jong Ajax.

Hierna volgde een periode waar beide ploegen slordig waren en er niet veel kansen werden gecreëerd. Een schot van Ould-Chikh werd gekeerd door Setford en na een één-tweetje met Jaydon Banel schoot Chourak de bal in kansrijke positie ruim voorlangs. Even later volgde de grootste kans voor de ploeg van interim-trainer Yuri Rose. Stanis Idumbo-Muzambo liet zijn directe tegenstander zijn klasse zien met een fraaie dribbel aan de linkerkant. De Belg haalde de achterlijn en legde de bal goed terug, maar wonder boven wonder werd de daaropvolgende inzet op, of misschien wel achter, de doellijn gekeerd. De scheidsrechter besloot een hoekschop te geven.

Twee minuten later konden de bezoekers wel juichen. Tristan Gooijer lepelde de bal het strafschopgebied van Roda JC in, waarna de sterk spelende Chourak voor de doelman opdook en hem kansloos liet: 1-1. Met deze verdiende gelijkmaker op zak zocht Jong Ajax de kleedkamer op.

Na rust kwam Jong Ajax er nauwelijks aan te pas en werd het doel van Setford veelvuldig onder vuur genomen. Jong Ajax stelde hier met een rollertje van Banel weinig tegenover. Halverwege de tweede helft viel dan ook de verdiende 2-1. Ould-Chikh passeerde Setford met een bekeken schot dat via de binnenkant van de paal in het doel verdween. Hierna wist de Engels jeugdinternational zijn ploeg nog meermaals te behoeden voor een grotere nederlaag. Shedrach Ebite en Avery Appiah mochten nog hun debuut maken voor Jong Ajax, maar meer hoogtepunten waren er eigenlijk niet voor de Amsterdammers. Zodoende eindigde het duel in 2-1 in het voordeel van Roda JC.