Jong Ajax wint weer niet en zet reeks zonder overwinning voort

door BadembaBarrie 301

Bron AS

Jong Ajax wint weer niet en zet reeks zonder overwinning voort

door BadembaBarrie 301

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft weer niet weten te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij FC Den Bosch creëerden de Amsterdamse beloften bij elkaar genoeg kansen en kwamen ze ook twee keer tot scoren. Verdedigend had de ploeg van Michel Kreek de zaken echter een stuk minder goed op orde en kreeg het er vier om de oren. De 4-2 nederlaag betekent al de tiende achtereenvolgende wedstrijd die Jong Ajax niet in winst om heeft weten te zetten.

Het duel kwam moeizaam op gang en was dan ook verstoken van al te veel grote kansen. De mogelijkheden die wel ontstonden vielen aan beide kanten toe te schrijven aan Jong Ajax. Eerst verloor Youri Regeer de bal aan Tomas Kalinauskas, die met het leerwerk aan de voet de Amsterdamse zestien binnenstormde. In zijn gretigheid om te scoren raakte hij de bal uit een lastige hoek echter niet lekker en dus vloog het schot voorlangs. Aan de overzijde combineerde Jong Ajax eenvoudig door de Bossche defensie heen en bezorgde Kristian Hlynsson de bal bij Lorenzo Lucca, wiens schot via een tegenstander achter ging.

Dat Anass Ahannach na een kwartier de 1-0 maakte, mocht Jong Ajax zichzelf eveneens aanrekenen. Hoewel de thuisploeg hoog druk zette, speelde Tom de Graaff de bal redelijk onbedreigd zo in de voeten van de Bossche aanvaller. Die koos in eerste instantie nog voor het balbezit in plaats van het schot, maar uit het moment dat ontstond kreeg hij de bal uiteindelijk toch weer voor de voeten uit de rebound en zette hij alsnog de openingstreffer op het bord.

Het doelpunt zorgde voor een vertrouwensboost voor de thuisploeg, die nog een tandje bijschakelden in het druk zetten. Het leverde enkele hachelijke momenten voor het doel van Jong Ajax op, waarbij Tomas Kalinauskas het dichtstbij een treffer was. Vanuit de zestien miste hij de verre kruising echter. Behoudens een fraaie Zidane-draai van Ahannach werd Jong Ajax verder ook niet echt in verlegenheid gebracht.

Zelf creëerde de ploeg van Michel Kreek eigenlijk nog minder, maar na veertig minuten stond het toch ineens 1-2. Het begon met een mislukte voorzet van Ar’jany Martha, die uiteindelijk zo hard was dat Wouter van der Steen gedwongen werd de bal onder zijn lat weg te tikken voor een corner. Bij die indraaiende hoekschop miste hij de bal en zo kon Jorrel Hato bij de tweede paal de 1-1 binnentikken. Enkele minuten later kwam Lucca in scoringspositie in de zestien. Hij schoot nog tegen zijn tegenstander aan, maar de bal bleef rond het vijfmeter gebied hangen. Daar was Hlynsson het scherpst en werkte hij de 1-2 binnen.

Voor rust had de IJslander ook nog zijn tweede van de wedstrijd kunnen maken, maar uit de best lopende Jong Ajax-aanval van de eerste helft schoot Hlynsson niet beheerst genoeg en ging de bal dus over. Den Bosch herpakte zich enigszins en kreeg via Hammouchi nog een goede kans op 2-2, maar zijn controle liet hem op het moment suprême in de steek. Zo liet hij een goede schietkans aan zich voorbijgaan en liep de hele kans uiteindelijk op niets uit.

Kort na rust kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte. Rik Mulders kwam ineens door over rechts en had de tijd en ruimte om de bal laag voor te trekken. Die voorzet werd door alles en iedereen aan Jong Ajax’ zijde gemist en tot overmaat van ramp dook Joey Konings ook nog eens vogeltje vrij op bij de tweede paal, waar hij eenvoudig de 2-2 op het scorebord kon zetten.

Toch voetbalde Jong Ajax bij vlagen beter dan in de eerste helft. Het leverde onder meer een kans voor Kian Fitz-Jim op, na een slim hakje van Lucca, maar de middenvelder stuitte op een tegenstander. Na ruim een uur had Fitz-Jim bovendien een assist móeten hebben, toen hij Christian Rasmussens loopactie op waarde schatte en de Deen met een heerlijk bekeken balletje vrij voor de keeper zette. Een doelpunt om in te lijsten leek het logische gevolg, maar zo mooi als de bal van Fitz-Jim was, zo slecht was de aanname van Rasmussen, waardoor de bal niet over de doellijn, maar over de achterlijn ging.

Uit de doeltrap die volgde ontstond voor Den Bosch de 3-2. De Graaff wist een kegel van afstand nog te keren, maar werkte de bal niet genoeg naar de zijkant, waardoor hij Konings in staat stelde van dichtbij zijn tweede van de avond binnen te koppen. In het proces kwam de spits hard in aanraking met Olivier Aertssen, waar eerstgenoemde het meest last van had. Na een uitgebreide blessurebehandeling kon hij de wedstrijd uiteindelijk toch nog even hervatten.

Jong Ajax bleef intussen best kansen creëren. Zo maakte Hlynsson het Van der Steen nog knap lastig met een schot uit de draai, maar de doelman wist de bal in twee instanties te klemmen. Het was echter zeker niet zo dat Jong Ajax dicteerde, want in de omschakeling bleef de thuisploeg gevaar stichten. Na enkele dreigende momenten zonder eindproduct voor het doel van Jong Ajax, stelde de aanhoudende dreiging Hammouti uiteindelijk in staat om het duel in het slot te gooien. Vanuit de zestien schoot hij hard en zuiver raak achter De Graaff in de verre hoek en verzorgde hij zo het slotakkoord.

Opstelling FC Den Bosch:

Van der Steen; Gyamfi, Van Grunsven (Van den Bogert 5'), Bowat, Mulders; Hammouti, Van der Heijden; Verbeek, Ahannach (Van Hees 90+4'), Kalinauskas (Barglan 90+4'); Konings

Wissels FC Den Bosch:

SIkking, Vrolijks, Van den Bogert, Ryan, Zelalem, Van Bakel, Barglan, Van Hees, Patoulidis

Opstelling Jong Ajax:

De Graaff; Regeer (Hansen 76'), Aertssen, Warmerdam, Hato (Gooijer 58'); Vos (Misehouy, 82'), Hlynsson, Fitz-Jim (Van Axel Dongen 76'); Rasmussen, Lucca, Martha.

Wissels Jong Ajax:

Setford, Banel, Hansen, Gooijer, Van Axel Dongen, Misehouy.

Doelpunten:

1-0 Annas Ahannach (17')
1-1 Jorrel Hato (33')
1-2 Kristian Hlynsson (38')
2-2 Joey Konings (49')
3-2 Joey Konings (66')
4-2 Faris Hammouti (84')

Bijzonderheden:

-

Verwacht jij dat Jong Ajax op bezoek bij FC Den Bosch weet te winnen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.