Kreek is tijdelijk trainer Jong Ajax: 'Als er nieuwe hoofdtrainer is, keer ik terug in mijn oude rol'

door Bart Veenstra 27

Bron Voetbalzone

Kreek is tijdelijk trainer Jong Ajax: 'Als er nieuwe hoofdtrainer is, keer ik terug in mijn oude rol'

door Bart Veenstra 27

Bron Voetbalzone

Laatst geüpdatet

Michel Kreek heeft bevestigd dat hij tijdelijk de trainer is van Jong Ajax. De oefenmeester, die onder John Heitinga assistent-trainer was, zal - wanneer de club een nieuwe hoofdtrainer heeft gevonden voor Jong Ajax - weer terugkeren in zijn oude rol.

'Het is prima, het is leuk', begint Kreek zijn verhaal tegenover Voetbalzone. 'Sinds John vorige week verantwoordelijk is geworden voor het eerste elftal, ben ik for the time being verantwoordelijk voor Jong. Het is een leuke en leerzame ervaring voor mij. De werkwijze continueren we. Zodra er een nieuwe hoofdtrainer is voor Jong, zal ik weer in mijn oude rol stappen', aldus Kreek. Namen van een mogelijk nieuwe trainer van Jong Ajax zijn nog niet genoemd.

Brobbey maakte in opdracht van Heitinga minuten voor Jong Ajax

Brian Brobbey was een opvallende naam in de opstelling van Jong Ajax in het competitieduel van het belofteteam met PEC Zwolle (0-0 gelijkspel) maandagavond. Kreek legt uit waarom Brobbey in de basis stond. 'John wil dat Brian meer inhoud krijgt en meer minuten maakt. Dan is Jong Ajax een hartstikke mooi podium om minuten te maken. Op het moment dat die beslissing gemaakt wordt, is Brian van harte welkom bij ons. Hij heeft in die 45 minuten veel energie gestoken', aldus Kreek, die bevestigt dat het de afspraak was dat Brobbey niet langer dan 45 minuten zou spelen.

Zondag debuteerde Jorrel Hato voor Ajax, terwijl jonge spelers als Kian Fitz-Jim en Youri Regeer mochten invallen. Het stemt Kreek tevreden. 'Het is een hartstikke mooi signaal dat drie jonge jongens invallen en dat Hato zijn debuut maakt. Natuurlijk is Heitinga een trainer die gepokt en gemazeld is binnen deze club, en gewerkt heeft en nog werkt met de jeugd. Het is alleen maar een stimulans voor de jongens van Jong om er nog meer energie in te stoppen om in het zicht van de trainer van Ajax 1 te komen.'

Verwacht jij dat Ajax ten koste van FC Twente de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt? Zet in en terug als Ajax doorgaat!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.